Jak zrobić idealnego steka - Gordon Ramsay [eng]
Próbowałem i wychodzi super, spróbujcie. Gordon komentuje po angielsku, ale łatwo pokazuje i wiadomo o co chodzi.
okniarz z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 237
- Odpowiedz
Próbowałem i wychodzi super, spróbujcie. Gordon komentuje po angielsku, ale łatwo pokazuje i wiadomo o co chodzi.
okniarz z
Komentarze (237)
najlepsze
dosc szybko nawet zrobil. myslalem, ze bedie sie #!$%@? z tym tak samo jak z jajecznica.
A jak masz jeść cokolwiek powyżej medium to chyba szkoda kasy na dobrego steka.
W moim mieście, w marketach i dyskontach dominuje wołowina od Sokołowa. Jest tania, ponoć sezonowana, pachnie mlekiem a tłuszcz ma żółty, pewnie od żarcia trawy. Jednym zdaniem, na steki badziew. Mimo wszystko i z takiego mięsa można zrobić poprawny, soczysty i przede wszystkim miękki stek.
Większość jak nie wszystkie te paczuszki ‘stek kruchy’ można sobie odpuścić, nic dobrego tam nie ma, albo stek za cienki, albo za chudy. Głównie kupuje cały kawałek rostbefu z serii ‘Uczta Qulinarna’, waży przeważnie z półtora kilo i kosztuje ~50zł/kg . Robię z tego 4-5 steków. Steki cięte przed smażeniem z dużego kawałka mięsa, są dużo bardziej soczyste niżeli te plastry pakowane próżniowo tydzień wcześniej.
Nigdy
https://www.youtube.com/watch?v=qyL_cYxV6QA
@LubieRZca: Bo to oznacza przyprawianie a nie solenie.