Wpis z mikrobloga

@Fillippi06: zastanawia mnie czy chłop aż tak się wypalił że rzucił to wszystko i poszedł na fizola czy po prostu nie ma pracy w zawodzie (co dziwne bo testerów nadal szukają, zwłaszcza automatyzujących)
  • Odpowiedz
  • 488
@Miroman: myślę, że to drugie. Chłop ma całego LinkedIna zasranego postami o testowaniu, okraszonymi AI-Slopowymi obrazkami, próbuje też wciskać ludziom jakieś kursy z Pythona.
  • Odpowiedz
Pythona

@Fillippi06: no to mnie właśnie zastanawia źe niby umie pythona czyli do testów auto by się nadawał a mimo to poszedł na produkcję (chyba że to robota na przeczekanie bo rodzina "nie zaakceptowała" bezpłatnego bencha)
  • Odpowiedz
@Fillippi06: bo na produkcji tak jest ze jak trafisz fajna ekipe to jest zajebiscie. ile razy mnie kusilo p--------c tymi konkuterami i wrocic do gastro czy QA (manualnego manualnego, czesci prosto od tokarzy :D) jak za czasow studiow - kasa mniejsza, ale co chcialem miec juz w sumie mam, stresu mniej, rekrutacja oparta na 'jestes pisaty i czytaty i nie wsadzisz reki w maszyne w polowie biegu - zapraszamy'. 10x
  • Odpowiedz
@Fillippi06: ostatnio widziałem post seniora 15 yrs exp że w ramach rozwoju zaczyna od juniora xD

Seniorzy co weszli w zlotych czasach it nic nie potrafia
Sam robię z takimi 15-20 lat w jednym projekcie
Ci ludzie nic nie potrafią xD

To że oni się w tamtych czasach nie dorobili czegoś już o czymś świadczy @Fillippi06 @PremeditatioMalorum
  • Odpowiedz
To że oni się w tamtych czasach nie dorobili czegoś już o czymś świadczy

@elofrytki: głównie świadczy o twoim skrzywionym spojrzeniu. Dla większości zdrowych ludzi praca jest tylko pracą.
  • Odpowiedz
@adifek01: jak zarabiasz wchodząc z ulicy bo umiesz klikać myszka w KĄPÓTER w czasach minimalnej 1.5k na rękę 15k
I po 20 latach dalej masz g---o to jednak o czymś świadczy
  • Odpowiedz
@Fillippi06 ja p------e xD odpoczywasz. Masz 15 minut żeby zjeść, napić się kawy i wysrać. U mnie w byłym kołchozie zrobili 30 min ale pracujesz 8:15. Jak się spóźnisz to o------l od brygadzisty.
  • Odpowiedz
jednak o czymś świadczy

@elofrytki: o zarządzaniu pieniędzmi. Znam typa, co zarabia 20k USD mieszkając w Polsce, ale ma 2 duże bańki długów. Znam też kolesia, który pracuje za 7k na łapę I zbudował dom majac dwójkę dzieci.
  • Odpowiedz
@r00ti: to był przykład
Robię z typami co całe życie 15k maja
Ileś lat temu spoko
Dzisiaj xD
Ale roboty nie zmienia bo cudem znaleźli fuche
Myślą że są zajebiści a są poprostu dosyć tani na dzisiejsze realia
To że tyle lat bez podwyżki mnie nie dziwi
  • Odpowiedz