Wpis z mikrobloga

@Mneo: Podwojny specjalista XD polska kuhwooo!!
Ja jestem kims bo zdalem LEK (ktory zdaje 98%) podchodzacych a potem chodzilame do pracy w szpitaluuu kilka lat i niezle mi za to placili, specjalista wiesz co to smieciuuuu!!!
  • Odpowiedz
Jak idę do potrójnego specjalisty, na przykład informatyka, który też jest doświadczonym glazurnikiem i barberem, to muszę zapłacić więcej za landing page?

Jak to się wtedy liczy? Od metra? W jakim dpi?
  • Odpowiedz
@Mneo: w sumie czy to się różni od typa co za kilka języków budowlańca co ogarnia kilkanaście rzeczy na raz? Też mają brać więcej ze względu na te dodatkowe kwalifikacje których nie użyją w danej chwili?
  • Odpowiedz
@Mneo: a ja mam nadzieje ze zarobki beda rozne, chcialbym zeby topowi lekarze zarabiali miliony, a zwykli internisci, ktorzy sa gorsi od chatagpt zarabiali najnizsza krajowa :)
  • Odpowiedz
@Mneo: Kurde ja skończyłam 3 kierunki studiów (ścisłe i przyrodnicze) więc jestem potrójnym specjalistą, a pensja nie jest nawet podwójna. Co robię nie tak? No pewnie trzeba się było uczyć, a poza tym te studia pewnie nie były ciężkie.
  • Odpowiedz
38k PLN + dodatki to jest żenująca pensja ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Kismeth: @Pieskor pisze brutto czyli pewnie chodzi o UoP. Netto na rękę wychodzi średnio 21k PLN. Dużo, ale faktycznie nie jakaś zawrotna kwota.

Wolałbym, żeby zwykli wypisywacze recept zarabiali około 1 - 1.5 średniej, a najlepsi nawet 5 średnich
  • Odpowiedz
@r00ti: Chodzi, ch00y mnie dostanie sie na wybrana specjalizacje w wybranym miescie obchodzi,
PWZ - jest? jest
Miejsca nie obsadzone na specjalizacjach (bo oplaca sie w POZ bez specki za 250/h recepty klepac) - są? są
Twoj argumen - zaorany? zaorany
  • Odpowiedz