Wpis z mikrobloga

@Mneo: zależy od specjalizacji, zapewne w niektórych (głównie zabiegowych) będą się ludzie zwalniać, ale taki internista czy pediatra to weźmie te 240 z pocałowaniem ręki XD
  • Odpowiedz
@NieBendePrasowac: co Ty gadasz? Liczyles kiedys podatki? Przeciez 99% tych lekarzy jest na jakis ryczałtach, nie płaci vatu. Jak 38k brutto ma niby dawac 21k netto xD nawet jakby placili vat, cit, cło i opłate paliwową xD
  • Odpowiedz
@Pieskor: chłopie, prowadzę osobiście księgowość na jdg.

Co twoim zdaniem ma oznaczać brutto? W przypadku kontraktu, oznacza to kwotę netto + vat. Usługi medyczne są zwolnione z VAT, poza tym, nigdy nie podaje się stawek godzinowych na kontrakcie z VAT. Gdyby pisała "240 zł /h netto" to można byłoby tak to odebrać, że chodzi o kontrakt.

Tu chodzi o maksymalną stawkę na UoP, czyli kwota netto na rękę + wszystkie
  • Odpowiedz
@NieBendePrasowac: co ty p--------z typie xD ja prowadze firme od 10 lat wiec nie wiem jaka ksiegowość uprawiasz ale na pewno nie normalną :D Wiesz co to jest zwolnienie z VAT? Na ryczałcie ma 31-33 tys netto w zaleznosci jak to rozegra. Przy 160h w miesiacu. Doucz sie i nie pitol tu głupot
  • Odpowiedz
Wiesz co to jest zwolnienie z VAT?

@Pieskor: przecież właśnie to napisałem wcześniej... Skoro wiesz co to zwolnienie z VAT to co twoim zdaniem ma oznaczać brutto przy stawce?

Czy przez te 10 lat działalności spotkałeś się żeby ktoś podawał stawkę na kontrakcie X zł BRUTTO? Bo ja
  • Odpowiedz