Aktywne Wpisy
VaizardOmbre +262

#gielda elon pierwszy bilioner na świecie? Jak dla mnie to pewne granice zostały dzisiaj przekroczone.
ja jakimś komunistą czy czymś takim nie jestem, ale na świecie gdzie setki milionów ludzi regularnie głoduje nie powinno być miejsca na gościa z TYSIĄCEM miliardów dolarów
ja jakimś komunistą czy czymś takim nie jestem, ale na świecie gdzie setki milionów ludzi regularnie głoduje nie powinno być miejsca na gościa z TYSIĄCEM miliardów dolarów

Mam konto IKZE w mBanku na mInwestorze (to nie eMakler, nie mylić). I wg różnych źródeł np. ranking kont IKE/IKZE Iwucia, można tam mieć oprócz PLN również USD i EUR.
I jak to działa? Szukałem informacji i nie mogę tego znaleźć. Czaty LLM podają jakieś sprzeczne bzdury.
Chyba działa to tak, że najpierw przy kupnie wybieram walutę rozliczenia.
Gdy wybieram PLN, to przy kupnie następuje przewalutowanie PLN>USD, a potem po sprzedaży USD>PLN.
A gdy wybieram USD, to też przy kupnie jest przewalutowanie PLN>USD, ale potem przy sprzedaży wraca to już jako USD i mam tyle podsald, ile walut np. w PLN, USD, EUR.
Czy tak to działa?
Co w sytuacji, gdy chcę np. kupić coś za 1000 USD w walucie USD, a mam 900 USD i 1000 PLN? Czy wtedy wezmą brakującą kasę z innej waluty?
W ogóle ich interfejs użytkownika to chyba konkurencja im robiła, żeby nikt nie miał ochoty tam przebywać.
#gielda #mbank #inwestycje
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
@mirko_anonim: Nie.
Jak sobie wyobrażasz zakup za posiadane USD, gdyby to działało tak jak opisujesz? W ten sposób nigdy byś za USD nie mógł kupić, bo wybranie USD u Ciebie powoduje zakup za PLN.
Nie wiem skąd taki pomysł