Wpis z mikrobloga

@djtartini1: to z którego paragrafu kk jest w Polsce ścigany nepotyzm?

Czyli kończysz dyskusję, pomimo tego, że dalej nie podałeś mi chociaż jednego przykładu korupcji?
  • Odpowiedz
to z którego paragrafu kk jest w Polsce ścigany nepotyzm?

@VZee: z KSH niedochowanie nalezytej staranności i konflikt interesów. To jest właśnie korupcja/nepotyzm- coś co ty uważasz, że musi być, a normalni ludzie z tym walczą. Tyle, bo nie chce mi się rozmawiać, bo sam się zapędziłeś w kozi róg. Ja prdl korupcja i nepotyzm jest w porządku.
  • Odpowiedz
@djtartini1: znowu mieszasz korupcję z nepotyzmem. Również wedle KSH żeby uznać nepotyzm za przestępstwo, musisz dowieść działania na szkodę spółki lub korupcji. A ty dalej nie podałeś żadnego przykładu.
  • Odpowiedz
No nie- przekaz negatywny to ma Miszalski, który mówi, żeby nie uczestniczyć w referendum.

@djtartini1:

no tak, ale hipokryzja nie pozwala ci zauwazyc, ze tez ograniczasz prawo do komentowania, w zaleznosci od tego, czy poszlo sie glosowac czy nie - to jest przekaz negatywny, chcesz zabronic czlowiekowi legalnych czynnosci, bo... masz takie widzimisie.
  • Odpowiedz
Po co przeciwnik odwołania Miszalskiego ma iść na referendum, skoro swoim głosowaniem ułatwia jego odwołanie?

@Zydomasoneria: No jest to jakaś taktyka- ale powiedzmy uczciwie wybrana przez Miszalskiego, a nie, że to wpadło do głowy danej osoby bez jego sugestii. O ile w przypadku osoby prywatnej to jej wybór, to on nie powinien tak robić bo to niedemokratyczne i nieetyczne, a np. w Szwajcarii nielegalne.
  • Odpowiedz
Rozumiem że z aktualnym Sejmem który reprezentuje swoim ryjem postkomunista mówiący że "bracia Rosjanie nas wyzwolili" też masz taki problem? Czy tu już taki wymagający nie jesteś?

@In_thrust_we_trust: A przepraszam podasz mi jakiś przykład jego nie wiem skrajnej antypolskiej postawy czy coś, co nie jest nacjonalistyczną propagandą? Bo to że Rosjanie wyzwolili nas spod nazizmu to fakt. Tak bardzo jak nienawidzę kacapów to jakim trzeba być ignorantem żeby nie widzieć
  • Odpowiedz
Czyli kolesia ktory uratuje cię od mordercy i który zacznie Cię gwałcić też nazwiesz "wyzwolicielem"?

Jakim ignorantem trzeba być żeby w ogóle używać takich określenie na komunistyczny reżim xD przestań się ośmieszać serio

to jeszcze nie widzisz nci złego w nazywaniu "wyzwolicielami" zbrodnicze, komunsityczne państwo. Skończ się błaźnić

@In_thrust_we_trust: K---a typie, naziści zamordowali 6 milionów Polaków i polskich Żydów, a w prawdziwych planach mieli depopulacje wschodniej Europy ze Słowian i zrobienie miejsce
  • Odpowiedz
@djtartini1: Tylko jeżeli dobrze kojarzę w Szwajcarii nie ma progu ważności a to jest diametralna zmiana. Wtedy faktycznie jest to działanie antydemokratyczne. Teraz pytanie czy próg ważności jest słuszny? Według mnie tak bo unikamy sytuacji, że kilka tysięcy sob odwoła prezydenta na którego wcześniej głosowało kilkadziesiąt czy nawet kilkaset tysięcy mieszkańców. Z drugiej strony wtedy włodarze miast mobilizowali by swoich zwolenników do wzięcia w referendum.
  • Odpowiedz
K---a typie, Związek Radziecki wymordował od kilkunastu do kilkudziesięciu milionow ludzi. I co teraz?

No i nas nie wymordował, w przeciwieństwie do nazistów, którzy próbowali, i co teraz?

W sensie aktywne bucie w PZPR przez kilkadziesiąt lat

@
  • Odpowiedz