Wpis z mikrobloga

Tego nie mozna podsumowac tylko jako jedno wielkie iks DE

@sylwek2k: No nie- przekaz negatywny to ma Miszalski, który mówi, żeby nie uczestniczyć w referendum. Ja mówię- jeśli popiersz Miszalskiego to na niego zagłosuj, inaczej nie bierzesz udziału w debacie. IMO Miszalski może się przeliczyć, bo to liczenie na szczęscie, a nie na mocny mandat wyborczy. To tylko moja opinia- jak się zgadzasz z Miszalskim to już twoja sprawa.
  • Odpowiedz
Ja mówię- jeśli popiersz Miszalskiego to na niego zagłosuj, inaczej nie bierzesz udziału w debacie

@djtartini1: ale dlaczego sobie rościsz prawo do wybierania kto ma brać udział w debacie, a kto nie, za kogo ty się uważasz wykopku XD niepójście na referendum jest formą oddania głosu, koniec kropka, reszta to twoje urojenia. Jak pisowcy ostatnio zrobili referendum z pytaniami dla debili, to Polacy jasno pokazali że nie tolerują takiego pogrywania
  • Odpowiedz
ale dlaczego sobie rościsz prawo do wybierania kto ma brać udział w debacie, a kto nie, za kogo ty się uważasz wykopku XD niepójście na referendum jest formą oddania głosu, koniec kropka, reszta to twoje urojenia. Jak

@Darek08: Ok, ja sobie mogę tak mówić i wywalone, możesz się ze mną nie zgadzać, też się nie upieram i mogę ci przyznać rację. No, ale żeby urzednicy mówili, żeby nie iść to
  • Odpowiedz
@djtartini1: a ja to właśnie widzę inaczej. Sam mieszkam w KRK ale olewam to ciekłym moczem - a dlaczego? A dlatego, że chociaż sam nie głosowałem na Misialskiego, to uważam że po to jest kadencyjność, żeby była ona ciągła. Na cholerę nam w takim razie kadencja, skoro co roku można robić referendum bo "nie nasz wygrał"? Skoro Krakowianie wybrali takiego prezydenta, to znaczy że go chcieli że wszystkimi konsekwencjami. A
  • Odpowiedz
@djtartini1:

Obrzydliwa kampania z obu stron

Co za wyczerpująca wypowiedź. Od kilku godzin czekam na chociaż jeden merytoryczny argument za glosowaniem w referendum.
  • Odpowiedz
Co za wyczerpująca wypowiedź. Od kilku godzin czekam na chociaż jeden merytoryczny argument za glosowaniem w referendum.

@VZee: Proste- jeśli ci się nie podoba w jakim stanie jest miasto, korupcja i niepotyzm w urzędzie to te osoby idą na referendum. Nie idą osoby,, które uważają, że ten stan jest w porządku i tyle. Tego nie zrozumiesz pewnie, ale nie zabieraj innym ich opinii o tym, że jest źle. To, że
  • Odpowiedz
@Zlota44_prawem_nie_towarem:

pamiętam jak tępaki którym kręcono korbą zbojkotowali referendum PiSowskie o imigrantach. Efekt? Czekolada wszędzie na ulicach nawet w małych miastach w środku dnia oczywiście na 90% nie pracują jak chociażby Uberowcy tylko mieszkają w jakimś hotelu

Pozwól że rozpiszę ci chronologię:
1. PiS sprowadza kilkaset tysięcy kolorowych
  • Odpowiedz
@djtartini1: Ale przytocz mi konkretne przykłady korupcji. Bo jeżeli wiesz o procederze i nie poszedłeś na policję, to możesz beknąć za współudział i żadne uczestnictwo w referendum cię nie rozgrzesza.
  • Odpowiedz
Ale przytocz mi konkretne przykłady korupcji. Bo jeżeli wiesz o procederze i nie poszedłeś na policję, to możesz beknąć za współudział i żadne uczestnictwo w referendum cię nie rozgrzesza.

@VZee: dlaczego pominąłeś nepotyzm?
  • Odpowiedz
Pozwól że rozpiszę ci chronologię:

1. PiS sprowadza kilkaset tysięcy kolorowych do kraju

2. PiS robi refenerdum, zadające urągające inteligencji pytania, w tym to, czy są za wzięciem udziału w programie relokacji migrantów.

3. Zostajemy wyłączeni z programu relokacji ze względu na przyjęcie Ukraińców i do kraju nie trafił z tego programu ani jeden człowiek

4. Czytam na wykopie wysrywy w rodzaju botów szmateckiego w stylu @Zlota44_prawem_nie_towarem, że to ze względu na olanie referendum
  • Odpowiedz
@djtartini1: bo nepotyzm jest wpisany w obecny system samorządowy i bez systemowych zmian jest nieunikniony. Dlatego nepotyzm występuje w praktycznie wszystkich samorządach. Należy to piętnować i nagłaśniać w mediach, ale żadne referenda tego nie zmienią. Teraz czekam na przykłady korupcji.
  • Odpowiedz
bo nepotyzm jest wpisany w obecny system samorządowy i bez systemowych zmian jest nieunikniony.

@VZee: No nie, bzdury opowiadasz to jest właśnie ta sowiecka mentalność. Nepotyzm też wiąże się z korupcją, bo nie wierzę, że dostali stanowiska za piękne oczy i samą znajomość, zresztą to ta sama kategoria przestępstw. Zwyczajnie argument, że inni tak gdzieś robią jest niewystarczający i zawsze będą ludzie, którzy chcą, żeby było lepiej.
  • Odpowiedz
@djtartini1: czyli nie jesteś w stanie podać żadnych przykładów korupcji?

Nie, nepotyzm wynika z braku regulacji odnośnie konfliktu interesów i zniszczenia przez PiS podstaw służby cywilnej. Od najmniejszej pipidówy do największego miasta samorządowcy mają dowolność w zatrudnianiu kolegów i kupowaniu przychylności rady miasta/gminy/powiatu stanowiskami dla krewnych i znajomych. W odróżnieniu od korupcji, jest to w pełni legalne. Jeżeli chcesz rozwiązać ten problem, to pisz do swoich posłów.
  • Odpowiedz
czyli nie jesteś w stanie podać żadnych przykładów korupcji?

@VZee: coo? Wiesz, że to jest w doktrynie prawnej jedno i to samo? Ścigane z jednego i tego samego przepisu nepotyzm= korupcja,ścigane przez CBA jako konflikt interesów w spółce. Doszliśmy do momentu w którym twierdzisz, że nepotyzm jest ok, koniec tej rozmowy, bo walisz głupoty totalne, bo atak na Miszaslkiego odbierasz personalnie i coraz gorsze głupoty piszesz.
  • Odpowiedz