Wpis z mikrobloga

@Autohandel_lawety24pl: tak, dzięki za troskę :) teraz już człowiek doświadczony i gdybym zmienial pracę i zobaczył ze trafiłem do Januszexu, to na następny dzień by mnie tam nie było. Czasami czytam tutaj różne wpisy i włos się jeży na głowie że XXI wieku istnieją jeszcze takie kołchozy.
  • Odpowiedz
@Fandolores: Mam podobne odczucia. Może jestem miękki, ale ja bym nie dał rady ustać w pracy fizycznej 12h przy jakiejś maszynie z dwoma przerwami po 15 minut. Dla mnie to jest p--------y Gułag. Współczuję ludziom z głębokiej prowincji gdzie takie miejsca to jedyny zakład pracy i nie mają innej opcji
  • Odpowiedz
@Autohandel_lawety24pl: Tak szczerze to tutaj obie strony mają racje na hali na pewno znajdą się osoby które mają wywalone na to co się dzieje ale też bardzo często firma wykorzystuje swoją uprzywilejowaną pozycję że akurat ona daje prace na wiosce i wymaga ciągłej pracy po 12h z 15 minutową przerwą na toaletę, odebranie telefonu z domu czy uczelni i jeszcze by zjeść pasowało. Oczywiście droga na jadalnie w obie strony
  • Odpowiedz
Może się dostanie tam bliżej 10k niż 5k ale to i tak dalej połowa pójdzie na kredyt na dom a druga na leczenie kręgosłupa, stawów, nóg, nerwicy.

@SarahC: chyba nie znasz realiów pracy na produkcji :D nawet "dobre firmy" prawie zawsze płacą minimalną lub max kilka zł więcej na godzine i to często na umowie zlecenie. Większość nie dostanie nawet 5k :) no chyba że mówisz o zarobkach brutto. Na
  • Odpowiedz
@pepe998: Na produkcji jest w większości godzinówka więc wszystko zależy od wyrobionych godzin. Mi się wydaje że to ty się nie spodziewasz że można przyjść do pracy 7 dni w tygodniu. A ja widziałam takich ludzi.

prawie zawsze płacą minimalną lub max kilka zł więcej na godzine i to często na umowie zlecenie. Większość nie dostanie nawet 5k :)

Jak wam nie płacą za nadgodziny to od tego jest PIP
  • Odpowiedz
@Autohandel_lawety24pl: Szczycenie się wypłatami na czas to tak jakby pracownik szczycił się że przychodzi trzeźwy, punktualnie i wykonuje swoją pracę. Przecież to jest po prostu zasrany obowiązek a nie jakaś metafizyka xD No ale wiadomo na rynku januszy, którzy od 1989 dokładają do interesu, byle tylko Areczek miał pracę to może robić wrażenie.
  • Odpowiedz
@Autohandel_lawety24pl: po 12h to ja pracowałem jak jeździłem do raichu na wakacje w techbazie na pracę w polu z czego z 3h to było o----------e się w krzakach, siedzenie na busie i wypatrywanie czy bauer Hans nie jedzie na kontrol. Współczuję u nas w kołchozie j---ć tyle. 8h w fabryce smrodu to już za dużo.
  • Odpowiedz
Na produkcji jest w większości godzinówka więc wszystko zależy od wyrobionych godzin. Mi się wydaje że to ty się nie spodziewasz że można przyjść do pracy 7 dni w tygodniu. A ja widziałam takich ludzi.

@SarahC: no ale o czym ty mówisz? ja mówię o zwykłych 168h, możesz i robić za 15 zł 24h na dobę przez miesiąc i też mieć 10k

Jak wam nie płacą za nadgodziny to od
  • Odpowiedz
@Autohandel_lawety24pl: Na sto procent pewien nie jestem, ale post jest chyba o firmie, w której pracuję. Zwłaszcza drugi screen odnoszący się do przerwy mnie naprowadził bo tu się rozchodzi o to, żeby znaleźć sobie pracę, gdzie jest jedna przerwa na 8h. Bo normalnie są dwie po dwadzieścia. Możesz zdradzić chociaż gdzie ta firma się znajduje?
  • Odpowiedz
@Autohandel_lawety24pl: Hitem u mnie w okolicy jest pewien "przedsiębiorca" z branży budowlanej typu układanie kostki brukowej. Zabiera n--------h, albo skacowanych gości na robotę, a pod koniec dniówki wpada z alkomatem i tym u których pokaże, że są pod wpływem obcina albo zabiera dniówkę XD
  • Odpowiedz
dziewczyna właśnie wraca po rozmowie o pracę z której zrezygnowała będąc już na miejscu. Circa 10 osób zaproszonych na godzinę 8:30-9:00 a szef sobie poszedł na kawkę i 9:30 nadal nic, a jak sekretarka mu zwróciła uwagę że ludzie czekają to jeszcze ją z----ł.

@cienki137: Ja kiedyś wyszedłem z rozmowy, gdzie właściciele (starsze małżeństwo) przede mną palili p-------y. Siwo tam było od dymu.
  • Odpowiedz