Wpis z mikrobloga

✨️ Dlaczego programowanie to najlepszy wybór na polskim rynku pracy?
Programowanie to było, jest i będzie najlepsza opcja na polskim rynku pracy, bo po prostu nie ma nic lepszego i nadal jest to najlepsza inwestycja pod kątem nauka -> zarobki/warunki pracy. Pomijając fakt, że załamanie na rynku jest spowodowane zwykłym nabieraniem projektów jak leci i zatrudnianiem na potęgę (zwykłe przeszacowanie) to dla wielu "kryzys w IT" objawia się tym, że muszę teraz 1 w tygodniu jechać do biura, zamiast 35k dostają 30k, muszą łaskawie wysyłać CV a wcześniej do nich uderzali no i nie da się już lecieć w kulki jak kiedyś.
Mam znajomych po księgowości/logistyce/marketingu/[wstaw cokolwiek nie IT] i wiecie co? Od zawsze był problem z zatrudnieniem, słabymi zarobkami, darmowymi nadgodzinami, konkurencją, rotacją, cięciami. Doświadczeni ludzie po 30, 40 lat i nigdy nie przebili 10k, mimo doświadczenia, szkoleń i dobrych wyników w pracy biurowej. IT może przeżywa 1/100 tego i wielki kryzys? IT to nadal gra warta świeczki, bo tylko tam są zachodnie zarobki, elastyczna praca, zdalna praca, można się relokować i cały świat idzie w rozwój IT więc zawsze będzie popyt.

#it #rynekit #praca #programowanie #programista15k #pracait #zarobki #korpo #korposwiat

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

📒 Notatka moderatora: xD

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: oczywiście że tak. To nadal najlepszy zawód. Lekarze? Spotykałem się z kilkoma lekarkami, swojego czasu miałem do nich "szczęście". One wszystkie żyły o co najmniej poziom niżej niż ja. Nie ma co wierzyć w wykopowe bajki.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: zgadza się wszystko co napisałeś poza tym że jest to najlepsza opcja. Nie jest bo początkujących jest zatrzęsienie więc się nie dostaniesz. Jeśli byś się jakimś cudem dostał to reszta się zgadza
  • Odpowiedz