Aktywne Wpisy

Ale ja jestem z-----y. Kolejny dzień zmarnowałem na przeglądaniu laptopów i kompów. Po co ja to robię. Niby chcę kupić, ale nie chcę. Zawsze się trafia na jakąś negatywną opinię i wszystko od nowa. I tak od paru godzin. Od początku kwietnia. :| Wpadłem w jakiś kompulsywny ciąg.

wiecie, że poza Polską prawie nikt nie używa XD?

ja bierdole, chyba jestem jakiś lewy, ponad 30 lat na karku i nie wiem jak się umówić na RTG. Na swoja obronę to wcześniej nie korzystałem ani z NFZ ani lekarzy.
Mam skierowanie, chciałbym zrobić RTG na NFZ i ni uja nie wiem jak, próbuję na IKP i nic, na teminyleczenia też nie mogę znaleźć, nawet nie wiem co wpisać bo nic nie działa, ani poradnia rentgenowska ani rtg. Nie wyczymie.
To trzeba dzwonić do szpitala czy do każdej poradni jaką znajdę na google i pytać czy mają kontrakt z NFZ? Da się to jakoś online wyszukać?
Idę o zakład, że to jest celowe żeby nie iść na nfz tylko prywatnie, albo jestem debilem...
Najlepiej południe #krakow
#medycyna #lekarz #nfz #zalesie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
@mirko_anonim: skandal, powinien byc numer sms pod ktory wyslasz emotikonke kosciotrupa i automatycznie cie umawia na najbliizszy termin w klinice
@mirko_anonim: tak. Tzn publiczne szpitale mają, ale część prywatnych przychodni też ma. RTG zrobisz praktycznie od ręki.
Podzwoniłem, umówienie się jest niewykonalne.
Prywatnie ani na NFZ.
Każdy chce skierowanie od swojego lekarza, a mi skierowanie wypisała znajoma ortopeda po badaniu usg jak byłem u niej na weekendzie daleko od krk.
Czyli jeśli chce zrobić na NFZ to muszę pierw umówić się do POZ który da mi skierowanie do specjalisty ortopedy, który da mi skierowanie na rtg (ciekawe czy w pół roku da się to ogarnąć) ( ͡° ͜ʖ
@ZydowskiPianista up
@kasiknocheinmal super mi się żyje, poza korzystaniem z publicznych usług
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
@mirko_anonim: nie wiem co robisz nie tak, ale rtg załatwia się od ręki. Na NFZ jak masz skierowanie od lekarza z NFZ, prywatnie jak masz skierowanie od losowego lekarza. Ile razy potrzebowałam rtg, niezależnie od tego czy publicznie, czy prywatnie, załatwiałam
@mirko_anonim: jestes swietnym
@mirko_anonim: To w końcu masz skierowanie wystawione NA NFZ (lekarz który wystawił Ci skierowanie ma umowe z NFZ i jest kod skierowania w IKP?) czy PRYWATNIE (skierowanie wewnętrzne)? Bo to robi drastyczna różnicę. Nikt skierowania wystawionego prywatnie nie zrobi ci na NFZ.
W przypadku skierowania na
Dzwonię do jakiejś prywatnej poradni, dzień dobry, chciałbym zrobić rtg mam skierowanie, - od naszego lekarza? Nie. No to nie możemy zrobić, musi być od naszego. Odpłatnie oczywiście
Do ilu prywatnych placówek dzwoniłeś? To brzmi absurdalnie i uwierzyłabym, że "nie da się" zrobić RTG, gdybym nie miała w życiu połamanego łokcia, zapalenia
dzwoniłem jeszcze do 2 punktów i też chcieli skierowanie od swojego lekarza ale w końcu trafiłem na jakiś punkt z rtg i w miarę od ręki zrobią.
nie wiem czy mam skierowanie prywatnie czy na nfz, mówiła żebym sobie podszedł do niej do