Aktywne Wpisy

JIDF +68

memforis +3
#kryptowaluty 25k PLN do tyłu przez tydzień :)
Teraz już na pewno lecimy na 100k$, prawda? Prawda? xD niby odrobię to w 3 miechy na pracy, no ale czekanie na odbicie/wyjście na zero na będzie mocno siedzieć na psychice każdego niepewnego dnia xd
#gielda #inwestycje #bitcoin #ethereum
Teraz już na pewno lecimy na 100k$, prawda? Prawda? xD niby odrobię to w 3 miechy na pracy, no ale czekanie na odbicie/wyjście na zero na będzie mocno siedzieć na psychice każdego niepewnego dnia xd
#gielda #inwestycje #bitcoin #ethereum
źródło: IMG_7753
Pobierz

@some_ONE: też tak uważam, programiści myślą że sie nie wiadomo kim a to wymienialny zasób
@BordoMen: nie wiem co z nimi. dopasuj się albo giń
@BordoMen: Wybujałe ego które jest naszą cechą zawodową (w tym moją). Ale wkurza mnie ta pogarda z drugiej strony myślę że będzie bardziej powszechna
Kiedyś programista musiał być tolerowany bo miał umiejętności których inni nie mieli. Teraz nie musi być tolerowany. Pogarda dla programistów, dla tej branży i pogarszające się
@BordoMen: IMO:
Zależy, jak zdefiniujemy "te czasy":
1. Jeśli czas obecny (styczeń 2026), to - jest to bzdura, że programiści są nieprzydatni.
2. Jeśli czas do powstania AGI, to jest to wciąż bzdura, bo programiści - midy i seniorzy wciąż prawdopodobnie będą przydatni, a juniorzy - to pewnie
@Zimm3man: IMO:
Nawet najwięksi AGI-sceptycy wśród top ekspertów AI, mówią o latach: "AGI do kilku lat" (Yann LeCun), a nie dekadach. 2028-30 to mediana prognoz top ekspertów AI, w temacie stworzenia AGI.
Ale pewnie jesteś większym ekspertem od top ekspertów AI, i wcale nie masz Efektu Dunninga-Krugera. xD
@tubkas12: akurat rusek tsoding jest świetnym programistą. w życiu podobnego inżyniera nie spotkałem w ŻADNEJ pracy. ilu takich tsodingów jest na 1000 programistów 1?
@tubkas12: IMO:
To pewnie z takich prognoz pogody też nie korzystasz?: https://www.meteo.pl/meteogramy
No, bo prognozy i predykcje, są z d--y... ;)
@tubkas12: IMO:
To teraz przyjmij do wiadomości, że większość prognoz dotyczących AGI też opiera się na ekstrapolacji trendów, i innych wyliczeniach.
Jedni tworzą pewne uproszczenia, a inni potrafią przeznaczyć roku czasu całego zespołu, plus wielu innych osób biorących w tym udział,
@Zimm3man: IMO:
Do obliczeń AI nie stosuje się CPU, które rozwijają się w jakimś stopniu zgodnie z Prawem Moora. Stosuje się akceleratory AI (GPU), które ponoć podlegają Prawu Huanga: https://en.wikipedia.org/wiki/Huang%27s_law
źródło: image
Pobierz