Aktywne Wpisy

Dzesidzejms +34
#chcepogadac
Miłego dnia dla rannych ptaszków!
Miłego dnia dla rannych ptaszków!
źródło: 1000019525
Pobierz
zazdrosny +55
po pierwszej nocy jako mistrz zmianowy stwierdzam, że musiałoby mnie ładnie poperdolić żebym przyjął takie stanowisko lel xd

Jestem z byłą żoną po rozwodzie. Mieszkanie kupowaliśmy przed małżeństwem, tak więc mamy je kupione pół na pół. Po rozstaniu z mieszkania zostałem praktycznie wywalony (tzn. nie mogłem z niego korzystać) - bo zagroziła mi zgłoszeniem na policję przestępstwa. Ustąpiłem, wezwałem do przywrócenia współposiadania i zacząłem naliczać dług z tzw. korzystania ponad udział :)
Minęły lata, ona nie chciała się wyprowadzić, a ja czekałem aż pewne rzeczy z mieszkaniem się wyjaśnią. I wyobraźcie sobie, że pewnego dnia się wyprowadziła cichaczem z dziećmi. To ja, cyk!, i wparowałem na stare śmieci. Wszystko formalnie dopięte, wejście w obecności świadka, filmowane, zabrane rzeczy osobiste - to na legalu już mogłem korzystać. Ona się tego nie spodziewała, ale co było w planach, to okazało się tylko kilka dni później.
Zadzwonił do mnie typ z agencji flipującej mieszkaniami. I zaczął mi grozić i kwestionować, że nie mam prawa być w mieszkaniu. I że on jest na etapie finalizacji zakupu 50% udziałów ex. I że wszelkie rozliczenia z ex w ramach mieszkania będą osobną sprawą i go nie obchodzą.
Na szczęście w mieszkaniu mieszkam, mam tu tzw. centrum życiowe, facet chciał mnie nastraszyć, ale poinformowałem go o problemach które będą, jeśli ktoś coś spróbuje siłowo zrobić. Ex w trakcie wymeldowania administracyjnego (zgłosiłem), zamki wymieniłem, liczniki przpisałem na siebie (bo ona odmawia kontaktu).
Najciekawsze jest to, że ona planowała sprzedać udziały i DAĆ FACETOWI KLUCZE DO MIESZKANIA. Mieszkanie, w które włożyłem sporo własnej kasy w remont, z którego za friko korzystała przez kilka lat i się nie rozliczyła, mieszkanie moich dzieci, które nazywają DOMEM. I ona zamiast się ze mną uczciwe rozliczyć, chciała po prostu wydymać.
Gdyby nie odważna decyzja, szybkie działanie (udało mi się zablokować prawnie transakcję i złożyć odpowiednie wnioski do sądu) - to straciłbym to mieszkanie.
Niesamowite jakim trzeba być pozbawionym skrupułów i nieuczciwym człowiekiem, żeby coś takiego zrobić.
#pieklomezczyzn
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
Byłem tym smokiem w tej bajce
@Nadia_: klasycznie "samotni ludzie nie są samotni bez powodu" - pomijając że to bajt
@mirko_anonim: wątpie że jakikolwiek fliper by kupił 50% udziałów w mieszkaniu, przecież to jest niesprzedawalne
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
@OTyUjuBobrze: łatwo oceniać zza komputera nie? Gdyby wiedział, że sie przewróci to by sie położył
@mirko_anonim: każda kobieta zrobiłaby tak samo lol, to nie zależy od człowieka
Dzieci są zaopiekowane i ta sprawa jest poza nimi.
Ex wyprowadziła się do innego mieszkania (kupiła sobie inne) i planowała po prostu sprzedać udziały i po prostu przekazać mu klucze. Wszystko za moimi plecami. Byłby zatem nowy współwłaściciel, który po prostu podyktowałby mi znacznie zawyżoną cenę. Taki model biznesowy - od jednego kupuje udziały poniżej ceny rynkowej, a drugiemu - któremu zależy - sprzedaje powyżej