Wpis z mikrobloga

po pierwszej nocy jako mistrz zmianowy stwierdzam, że musiałoby mnie ładnie poperdolić żebym przyjął takie stanowisko lel xd
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zazdrosny Ja nawet brygadzista bym nie chciał być a co dopiero mistrzem produkcji xd Chyba że to mała firma ale wiem że masz 4 brygadowke więc raczej wielki kołchoz
  • Odpowiedz
  • 4
ale wiem że masz 4 brygadowke więc raczej wielki kołchoz

@Qziuta12: toć nas na cały wydział jest 13 osób xD 4 brygady po 3 osoby + kierowniczka, ale jom zostawić na kotle to lepiej nikogo tam nie mieć xd
  • Odpowiedz
@zazdrosny To nie lepiej teraz rzucić? Akurat koniec miesiąca l4 se załatw na 3 miesiące od psychiatry albo nawet rodzinnego i ci jeszcze ekwiwalent za urlop zapłacą :)
  • Odpowiedz
@Qziuta12: Już któryś raz słyszę "załatw sobie l4 na 3 miechy od psychiatry", to serio jest takie proste? Mam na myśli sytuację gdy rzeczywiście się ma problemy w kierunku np. depresji (ale jeszcze nie zdiagnozowane w żaden sposób), a nie że chcę sobie zrobić wakacje.
  • Odpowiedz
@My5z0n: tak, może nie od razu trzy miechy, ale jak sam dostałem załamania nerwowego do mojej depresji, to dostałem L4 na miesiąc i potem przez pół roku miałem przedłużane o kolejny miesiąc.
  • Odpowiedz
To nie lepiej teraz rzucić? Akurat koniec miesiąca l4 se załatw na 3 miesiące od psychiatry albo nawet rodzinnego i ci jeszcze ekwiwalent za urlop zapłacą :)

@Qziuta12: kolejny pasożyt co to chce żyć na koszt innych obywateli xD
Ale pewno jesteś pierwszy do krzyczenia, ze politycy i wszyscy dookoła to złodzieje.
  • Odpowiedz
tak, może nie od razu trzy miechy, ale jak sam dostałem załamania nerwowego do mojej depresji, to dostałem L4 na miesiąc i potem przez pół roku miałem przedłużane o kolejny miesiąc.

@Pytongino: po 182 dniach L4 w roku pracodawca ma prawo wypowiedzieć ci umowę.
  • Odpowiedz
@MichaelWhite2137: aa, czyli jak wpłacał składki to juz wyludzac swiadczenia mozna i potem sie k---a dziwicie, ze ten kraj wygląda jak wygląda?
Składki sie płaci, żebyś jak zachorujesz to mógł isc na l4 a nie pasożytów na ciężko pracujących ludziach bo jesteś nierobem.
  • Odpowiedz