Wpis z mikrobloga

Nawiązując do tego wpisu:

https://wykop.pl/wpis/84639177/na-podlodze-z-palisandra-sytuacja-jest-beznadziejn

W skrócie: Klient stwierdził, że jestem za drogi i weźmie kogoś innego. Efekt pracy innego favhowca góra, dół po mojej lekkiej korekcie.

Jakiś czas temu dostaję telefon z prośbą o wycene cyklinowania podłogi wraz z lakierowaniem. Po obejrzeniu podłogi, podałem czas trwania prac i cenę na którą inwestorzy zareagowali szokiem i wyrazem twarzy jakbym chciał ich okraść. Byłem 5 fachowcem u tych państwa, chciałem najwięcej i mieli do mnie numer z polecenia. Stawka jaką chcieli mi zapłacić mnie nie satysfakcjonowała więc grzecznie podziękowałem i wyszedłem. Normalna sprawa.
Po kilkunastu dniach dostaję smsa z prośbą o przyjazd i doradzctwo techniczne bo coś nie wyszło. Po przyjeżdzie ujrzałem widok jak na zdjęciu z lewej strony. Samo cyklinowanie oceniam na 2 z plusem,ale źle dobrana chemia do specyficznego drewna jakim jest palisander sprawiła, że robota była spieprzona po całości. Wyszlifowałem wszystko od nowa, właśnie wróciłem z odbioru, klientka przy mnie zrobiła przelew. W przyszłym roku mam im robić górę i piętro.

#dzepettoparkietto #remontujzwykopem #budujzwykopem #praca #pracbaza
@Lowca90 +62
Na podłodze z palisandra sytuacja jest beznadziejna, więcej informacji wrzucę po 17.

#dzepettoparkietto #remontujzwykopem #budujzwykopem #pracbaza #heheszki
Lowca90 - Nawiązując do tego wpisu:

https://wykop.pl/wpis/84639177/na-podlodze-z-pal...

źródło: 1000010165

Pobierz
  • 130
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 12
@powsinogaszszlaja: w chwili obecnej mojemu zawodowi bardxo daleko do niszowego ale to się może szybko zmienić dzięki świetnemu marketingowi jaki ma gumoleum 21 wieku jakim są panele winylowe/ltv które kosztują tyle samo co deska drewniana a w tworii się nie niszczą
  • Odpowiedz
dzięki świetnemu marketingowi jaki ma gumoleum 21 wieku jakim są panele winylowe/ltv które kosztują tyle samo co deska drewniana a w tworii się nie niszczą

@Lowca90: no ale panele z klasą ścieralności a5 (czy jak to tam było) wyglądają jak drewno, nie niszczą się (sprawdzone) a są 5 razy tańsze niż drewno. Te winylowe to faktycznie taki gamechanger?
  • Odpowiedz
@Lowca90: Hmm, na górnej fotce są fugi, na dolnej nie ma... skąd taka różnica? Fugi same się skleiły, czy to jakaś ściema?
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@gokotgo: 65m2. Nie mam czasu szukać identycznego miejsca na podłodze żeby deski pasowały idealnie ze zdjęciem klienta jak i moim. Jeśli umómiwy sie na rozliczenie zspracę za godzinę nirna metry to mogę i 3 godziny szukać idealnego porównania
  • Odpowiedz
@Lowca90: ale ja nie chcę od Ciebie idealnego porównania. Może i dobrze robisz swoją robotę, ale porównanie to wybrałeś słabe. Swoją drogą to trochę brzydki ten palisander, wygląda właśnie trochę jak panele winylowe.
  • Odpowiedz
via Android
  • 4
@scoria: panele laminowane montuję się na podkładzie przez co są głuche i głosnie. Winyle masz wybór klejone albp montosane na pływająco. Do winyli trzeba wylać samopoziom naert żeby je połozyć na pływająco. Można też je kleić
Podróba nigdy nie dorówna orginałowi. Drewno zawsze można odnowić po 15 latach, panele trzeba wywalić. Dużo zmiennych, kwestia indwywidualnych oczekiwań i budzżetu. O winylach chętnie posłucham za 10 lat, bŕdzir więcej opinii jak się
  • Odpowiedz
via Android
  • 3
@pisk: koszt odnowienia fugi w moim przypadku to 5 zł mb plus 5 zł za każdą poprzeczną. Jako, że te fugi były już mało qidoczne klienci zdecydowali się na ich likwidację
  • Odpowiedz
@Lowca90: z ciekawości. da się to zrobić mniej różowe a bardziej czekoladowe? czy to tak "ma być" bo to specyfika tego drewna?
  • Odpowiedz
via Android
  • 8
@DestroDevil: idzie wyżyć na całkiem dobrym poziomie jak na Polskę. Mam 36 lat, 2 tygodnie wakacji raz w roku, 2-3 razy tydzień, do tego kilka weekwndów wyjazdowych w Polskę plus dom bez kredytu i auto średniej klasy (alfa stelvio, kocham tem samochód). W tym roku ślub i planuje dzieci ale patrze z optymizmem
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@rhqq: przy olejach można próbować różnych odcieni ale przez specyfikację tego gatunku drewna cudów nie ma co oczeliwać. DO
o koloryzcji cudowny jest nasz krajowy dąb
  • Odpowiedz