Wpis z mikrobloga

Nawiązując do tego wpisu:

https://wykop.pl/wpis/84639177/na-podlodze-z-palisandra-sytuacja-jest-beznadziejn

W skrócie: Klient stwierdził, że jestem za drogi i weźmie kogoś innego. Efekt pracy innego favhowca góra, dół po mojej lekkiej korekcie.

Jakiś czas temu dostaję telefon z prośbą o wycene cyklinowania podłogi wraz z lakierowaniem. Po obejrzeniu podłogi, podałem czas trwania prac i cenę na którą inwestorzy zareagowali szokiem i wyrazem twarzy jakbym chciał ich okraść. Byłem 5 fachowcem u tych państwa, chciałem najwięcej i mieli do mnie numer z polecenia. Stawka jaką chcieli mi zapłacić mnie nie satysfakcjonowała więc grzecznie podziękowałem i wyszedłem. Normalna sprawa.
Po kilkunastu dniach dostaję smsa z prośbą o przyjazd i doradzctwo techniczne bo coś nie wyszło. Po przyjeżdzie ujrzałem widok jak na zdjęciu z lewej strony. Samo cyklinowanie oceniam na 2 z plusem,ale źle dobrana chemia do specyficznego drewna jakim jest palisander sprawiła, że robota była spieprzona po całości. Wyszlifowałem wszystko od nowa, właśnie wróciłem z odbioru, klientka przy mnie zrobiła przelew. W przyszłym roku mam im robić górę i piętro.

#dzepettoparkietto #remontujzwykopem #budujzwykopem #praca #pracbaza
@Lowca90 +62
Na podłodze z palisandra sytuacja jest beznadziejna, więcej informacji wrzucę po 17.

#dzepettoparkietto #remontujzwykopem #budujzwykopem #pracbaza #heheszki
Lowca90 - Nawiązując do tego wpisu:

https://wykop.pl/wpis/84639177/na-podlodze-z-pal...

źródło: 1000010165

Pobierz
  • 130
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 52
@ATAT-2: niby tak ale nie do końca. Uważam, że jak ktoś sie podejmuje zlecenia to niezależnie czy bierze 50 czy 200 zł za m2 powienen zrobić dobrze. Tutaj wyszedł brak doświadczebia poprzedniego wykonawcy.
  • Odpowiedz
@ZjadamChmury: c-----o wycyklinował i zła chemia. Mnie zastanawia jak op udało się to uratować czy ten parkiet z wierzchu był cały do zeszlifowania czy tylko wierzchnia część tam gdzie ten lakier
  • Odpowiedz
via Android
  • 64
@ZjadamChmury: moim zdaniem źle dobrana chemia, efekt braku doświadczenia i szkoleń. Mam to szczęscię, że mój tata działa w tej branży ponad 30 lat, a ja sam na zaczynałem swoją przygodę pracując w wakacje od 15 roku życia
  • Odpowiedz