W skrócie: Klient stwierdził, że jestem za drogi i weźmie kogoś innego. Efekt pracy innego favhowca góra, dół po mojej lekkiej korekcie.
Jakiś czas temu dostaję telefon z prośbą o wycene cyklinowania podłogi wraz z lakierowaniem. Po obejrzeniu podłogi, podałem czas trwania prac i cenę na którą inwestorzy zareagowali szokiem i wyrazem twarzy jakbym chciał ich okraść. Byłem 5 fachowcem u tych państwa, chciałem najwięcej i mieli do mnie numer z polecenia. Stawka jaką chcieli mi zapłacić mnie nie satysfakcjonowała więc grzecznie podziękowałem i wyszedłem. Normalna sprawa. Po kilkunastu dniach dostaję smsa z prośbą o przyjazd i doradzctwo techniczne bo coś nie wyszło. Po przyjeżdzie ujrzałem widok jak na zdjęciu z lewej strony. Samo cyklinowanie oceniam na 2 z plusem,ale źle dobrana chemia do specyficznego drewna jakim jest palisander sprawiła, że robota była spieprzona po całości. Wyszlifowałem wszystko od nowa, właśnie wróciłem z odbioru, klientka przy mnie zrobiła przelew. W przyszłym roku mam im robić górę i piętro.
@Lowca90: a powiedz mi co zrobić w wynajmowanym jak mozaika dębowa mi odchodzi od podłogi, jak brałem to mieszkanie to juz cos tam wypadało a teraz wiecej i wiecej. Butaprenem do podłogi czy cos?
@Vhredny: na palisander tykko podkład alko, na to 1 raz poliuretan śmierdziuch i wodny poluretan na wykończenie. Na innych egzotykach stosowalem podkład wodny i wodny poliuretan i też siada
@Lowca90: nie znam się ale robi wrażenie. Ale ci inwestorzy to też dobre ancymony. Brać jakieś specyficzne, egzotyczne drewno, podejrzewam że za grubą sumkę i do niego najtańszego janusza złotą rączkę to trzeba być albo odważnym, albo bogatym, albo nierozsądnym ( ͡°͜ʖ͡°)
@Lowca90: no niby nie ale podobno jest nowa innowacyjna metoda, która w ten sposób "zachowuje piękność wosku z trwałością lakieru" ale ja tam się nie znam temu pytam - dzięki ;]
@Lowca90: ale jednak wkurza jak sie odklejają bo gołą stopę położysz i podniesiesz, no i na koncu bedzie uga buga zniszczone przez lokatora uga buga zero kaucji
@M4rcinS: 65 m2. 3 dni robocze tj 2 dni szlifu i malowanie grunt plus 1 lakier przerwa technologiczna 24 h i kolejnego dnia matowanie i malowanie na gotowo. 1 dnia 8 godzin sam, 2 dnia 8 godzin z pracownikiem i 3 dnia 3 godziny z pracownikiem. Matematykę zostawiam Tobie cytując polskiwgo wieszcza XXI wieku
@powsinogaszszlaja: nieskromnie przyznam, że można tam powiedzieć. Zwlaszcza biorąc pod uwagę portfolio adresami gdzie pracowałem jako podwykonawca między innymi na Złotej 44 kładłem podłogi i robiłem napawy po przejściu tabunu innych wykonawvów przez prawie 2 lata. Na Cosmopolitanie w Warszawie montowałem podłogi prawie 18 miesięcy dzień w dzień.
https://wykop.pl/wpis/84639177/na-podlodze-z-palisandra-sytuacja-jest-beznadziejn
W skrócie: Klient stwierdził, że jestem za drogi i weźmie kogoś innego. Efekt pracy innego favhowca góra, dół po mojej lekkiej korekcie.
Jakiś czas temu dostaję telefon z prośbą o wycene cyklinowania podłogi wraz z lakierowaniem. Po obejrzeniu podłogi, podałem czas trwania prac i cenę na którą inwestorzy zareagowali szokiem i wyrazem twarzy jakbym chciał ich okraść. Byłem 5 fachowcem u tych państwa, chciałem najwięcej i mieli do mnie numer z polecenia. Stawka jaką chcieli mi zapłacić mnie nie satysfakcjonowała więc grzecznie podziękowałem i wyszedłem. Normalna sprawa.
Po kilkunastu dniach dostaję smsa z prośbą o przyjazd i doradzctwo techniczne bo coś nie wyszło. Po przyjeżdzie ujrzałem widok jak na zdjęciu z lewej strony. Samo cyklinowanie oceniam na 2 z plusem,ale źle dobrana chemia do specyficznego drewna jakim jest palisander sprawiła, że robota była spieprzona po całości. Wyszlifowałem wszystko od nowa, właśnie wróciłem z odbioru, klientka przy mnie zrobiła przelew. W przyszłym roku mam im robić górę i piętro.
#dzepettoparkietto #remontujzwykopem #budujzwykopem #praca #pracbaza
#dzepettoparkietto #remontujzwykopem #budujzwykopem #pracbaza #heheszki
źródło: 1000010165
Pobierz@Lowca90: To Ty masz doktorat w tej dziedzinie.
@ATAT-2: od kiedy wysoka stawka = wysoka jakość?
Tylko nie za dużo. Powinno pomóc