Wpis z mikrobloga

✨️ Czy warto szukać nowego związku po długim czasie singla?
#zwiazki
Od roku jestem singlem.
I czuję się super, w końcu mam czas na wiele zajawek. Większość życia byłem singlem i jestem przyzwyczajony do aktywności solo oraz typowo męskich hobby.
Jak miałem kobietę przez 4 lata, która generalnie była świetna, ale, trudno nam było czasem wspólnie spędzać czas. Ja potrzebowałem sporo czasu na swoje hobby, przez co zaniedbywałem spędzanie czasu razem.
Mam 30 lat i czuję że powinienem sobie szukać nowej kobiety. Że jak w ciągu kilku lat nie znajdę tej finalnej, to na rynku zostaną już same najgorsze.
Ale naprawdę mnie przeraża powrót do wycieczek do Włoch, chodzenia do zoo i innych aktywności które zdecydowanie nie są czymś co bym robił sam, a raczej kompromisem.
Będąc w związku widziałem jak bardzo jestem przyzwyczajony do bycia samotnikiem, jak trudno mi było się niektórymi rzeczami dzielić, iść na kompromisy, zmieniać sposoby jak na przykład się robi pranie.
Z drugiej strony ona była bardzo elastyczna i w dużej mierze dostosowywała się do moich nawyków, i w większosci przypadków jej to nie przeszkadzało.
Ostatnio usłyszałem taką opinię, że im dłużej jest się singlem, tym bardziej człowiek staje się nieelastyczny, ugruntowany w swoich nawykach, sposobach spędzania czasu i mniej nadający się do związku. Moja była właśnie byłą moją odwrotnością, i patrząc na jej historię, bardzo krótko bywała singlem.
Co o tym sądzicie? Czy powinienem szukać związku żeby nie stać się starym dziadem który nie potrafi się dostosować do innych?

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Udany związek, to sztuka kompromisu dla obu stron, a z opisu wynika, że ty w kompromis słabo umiesz skoro nawet zwykłe pranie jest problemem.
Kompromis można osiągnąć rozmawiając, jednak zamiast rozmowy wolisz swoje hobby, to jak masz w związku do tego wzajemnego zrozumienia doprowadzić?
BTW, cztery lata to dużo, jednak elastyczność jednej strony też się kiedyś kończy.
Pomimo młodego wieku, jak już ktoś zauważył, już jesteś tym starym dziadem.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jeśli zwykłe pranie z partnerką Cię przerasta a każdy kompromis traktujesz jak zamach na swoją niezależność czy spokój to w sumie po co szukasz związku? W związku wiele spraw załatwia się razem lub wzajemnie się ludzie uzupełniają. Wszystko to się dyskutuje by obu stronom było dobrze w relacji i łatwiej/lepiej. Jesli czujesz się dobrze sam ze sobą to co jest złego w byciu singlem? Chyba że jednak odczuwasz jakiś
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
zdolny-skryba-73: Jak będziesz szukał na siłę to wpakujesz się w bagno "byle nie być sam", "bo już czas" itp. Szukaj osoby podobnej do siebie, jak się znajdzie to ok, jak nie to też ok bo nie będziesz się męczył przez resztę życia jak się już uwiążesz bombelkiem i hipoteką.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
aktywna-aktywiska-45:

Czy powinienem szukać związku żeby nie stać się starym dziadem który nie potrafi się dostosować do innych?

To nie jest dobra motywacja do wejścia w związek.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
punktualny-nomada-98: Będziesz uprzykrzał życie dziewczynom, które mają jakąś życiową energię, a sam już jesteś stary. Daj im spokój.

Na początku czekają cię randki, w ktorych już wiesz, że nawet ci się nie chce uczestniczyć, a potem pasowało by zacząć budować gniazdo, założyć rodzinę- to wymaga dużo czasu, chęci i energii, a ty sam wiesz, że ich nie masz.

Zajmij się swoim hobby, tak nikt nie będzie zaliczał kolejnego nieszczęśliwego i rozbitego związku.
  • Odpowiedz
Ale naprawdę mnie przeraża powrót do wycieczek do Włoch, chodzenia do zoo i innych aktywności które zdecydowanie nie są czymś co bym robił sam, a raczej kompromisem.

@mirko_anonim: dlatego chodzisz tam gdzie lubisz/chcesz i bierzesz babe bo jestes mezczyzna, czy p---a?
  • Odpowiedz