Wpis z mikrobloga

Update: zamiast dialogu i pomocy w trudnej sytuacji wybrali p-----c. Wymierzyli mi karę nagany. To miecz obusieczny. Dlatego od dziś:

1. Koniec z darmowymi nadgodzinami. Dotychczas zostawałem do 20:00, bo wtedy przyjeżdżał dozorca i zamykał biuro, a gdyby było czynne całą dobę, to bym siedział nawet do północy i kończył tematy, bo jak nikogo nie ma, to można się skupić na robocie. Jeśli ktoś napisał po godzinach lub w weekend, to odpisywałem. Zdarzało mi się pracować po nocach. Teraz 8:00-16:00 i zamykam klapę.

2. Nie będę reprezentował korpo w żadnych zawodach sportowych, biegach, itd.

3. Nie będę angażował się w wewnętrzne ani zewnętrzne inicjatywy.

4. Nie będę nosić firmowych ciuchów, dotyczy to konferencji, spotkań, wyjazdów, itd.

5. Będę robić wymagane minimum bez szczególnego zaangażowania, bo dziś ci zależy na wspólnym sukcesie, a jutro cię wymażą i nikt o tobie nie będzie pamiętać. Żadne ambitne projekty i wyzwania. Liczy się tylko kasa i który klient płaci więcej. Ty jesteś tylko zasobem.

To ja jestem ofiarą hejtu i nienawiści i to mnie się karze zamiast ogarnąć hejterów i osoby, co próbują mnie podkopać.

Można dyskutować. Wpis usuwam o północy. I to tyle na temat. Może uda się odpalić serwer Discord, tylko ktoś musi dbać o porządek, bo zrobi się kolejna trollownia jak Wykop i PPBIT, a ja nie mam na to czasu.

Nie warto było.

#programista15k #programowanie #praca #pracait #pracbaza #korposwiat
SendMeAnAngel - Update: zamiast dialogu i pomocy w trudnej sytuacji wybrali p-----c. ...

źródło: c7ac0af3-db1c-4ce3-a9d7-0d9d7465841f

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SendMeAnAngel: ja nei wiem co wy ludzie macie w glowach, przeciez to jest defaultowe zachowanie. dopiero jak w was pakuja mamone to mozna robic jakies rzeczy typu reprezentowac firme na jakichs spedach xD a nie za psi chooy. wam rodzice tego nie mowili?
  • Odpowiedz
@niedorzecznybubr: ja wiem ze to bait ale wiem tez ze tacy ludzie istnieja i sa tu nawet na forum co zapyerdalaja na hackatony w koszulce KONTRAKTORNIA bo hehe szefo poklepie po ramieniu albo wychodza z jakimis inicjatywami z ktorych gowno maja. Siedza czasem dluzej zeby cos dowiezc bo to WAZNE i przelozy sie na POWODZENIE PROJEKTU xD
  • Odpowiedz
@SendMeAnAngel: czyli zniknąłeś na ponad tydzień, olewając prace i nie dając nikomu znać. Potem kombinując jak tu załatwić lewe l4 i zawinąć sprzęt firmowy i wkurzasz się ze zamiast cie wypieprzać z roboty to dostałeś tylko naganę? Co do pomocy to przecież wspominałeś ze dostałeś voucher do psychologa. Na co jeszcze liczyłeś ze twój szef ci mieszkanie wyremontuje?
  • Odpowiedz
^ kolejne multikonto trolla

Też mam na nich haki i po co komu ta wojna? Mają więcej do stracenia. Przypomnę, że w 2016-2019 jako jedynego pracownika trzymali mnie na umowie na czas określony do wyczerpania limitu, mimo że byli zadowoleni z efektów pracy. Szła narracja, że banki nie dają kredytów z taką umową i zamknęli mi drogę, aby w tym okresie uciec z meliny i kupić mieszkanie.

Te umowy dostawałem kilka miesięcy po terminie,
  • Odpowiedz
@SendMeAnAngel: nie jestem żadnym trollem. I nie wiem o jakie multikonto ci chodzi. Ale ciekawi mnie twoja odpowiedz ale widzę ze jej nie udzielisz bo tak ci wygodniej. Szukasz na sile atencji a jak jej nie znajdujesz to kasujesz wpisy.
  • Odpowiedz
@peoplearestrange: dokładnie, ja też nie rozumiem jak można nadstawiać kark dla jakiejkolwiek firmy xD ja byłem taki tylko w pierwszej pracy, gdzie chciałem się wykazać jako junior, ale potem zrozumiałem, że g---o mi to daje. a znam takich parobków co jebią dla korpo po 10 lat i myślą, że ich zdanie coś znaczy xD
  • Odpowiedz
dopiero jak w was pakuja mamone to mozna robic jakies rzeczy typu reprezentowac firme na jakichs spedach xD

@peoplearestrange: Otóż to. Czasami firma opłaca wejściówki / wpisowe. Kiedyś całymi zespołami jeździło się na konferencje. Obecnie budżety są mocno ograniczone i większość sam opłacam i biorę urlop. Sporo ludzi angażowało się np. wygłaszając wykłady i zdaje się, że zupełnie za darmo, ale teraz nawet nie umieją w marketing i nie jesteśmy widoczni już
  • Odpowiedz
@Rudz1elec: nie karm trolla bo to co pisze to stek bzdur. Nikt w biurze do niego żadnego problemu nie ma. Chłop nie myl się przez tydzień i śmierdziało w całym biurze to mu zwrócili uwagę. Nie poradził sobie z remontem i ma pretensje do całego świata a wystarczy zatrudnić tylko kogoś kto ogarnia takie rzeczy i w miesiąc będzie mial piękna melinę a nie zwykła melinę. A za znikniecie na
  • Odpowiedz
@Rudz1elec: jak mu ktoś napisał żeby ogarnął yt i sam zrobil remont to napisał ze nie ma czasu. Chłop ma w opór kasy. Mógł by szybko wyjść z tej patowej sytuacji. Każdy chciał mu pomoc ale zamiast przyjąć ta pomoc to nadaje na wszystkich na wykopku i użala się szukając współczucia.
  • Odpowiedz