Aktywne Wpisy

Quashtan +5
W sumie kiedyś zrobiłem challenge, aby podejść do 100 randomów osób na ulicy - powiem wam tak po tym doświadczeniu, przestałem być w ogóle ciekawy świata ani też ludzi, oczekiwania nie przeżyły spotkania z rzeczywistością i w przeciwieństwie do redpillaków zaakceptowałem wnioski.
z tej 100 osób to 70 osób chciało zamienić kilka słów, a 30% powiedziała z miejsca, że nie. Prowadziłem rozmowę, ludzie są bierni. Poza tym ich życie jest rutynowe zarówno
z tej 100 osób to 70 osób chciało zamienić kilka słów, a 30% powiedziała z miejsca, że nie. Prowadziłem rozmowę, ludzie są bierni. Poza tym ich życie jest rutynowe zarówno

Umeraczyk +103
Zaraz wyjdzie Todd Howard i Gabe Newell, zbiją pionę i wtedy Todd powie "Pora na SKYRIM 6" i cyk włączą trailer, potem Gaben powie "A wiesz, że odpali na Steam Machine?" i prezentacja! A wtedy Todd powie "Czy Steam Machine odpali również FALLOUT NEW VEGAS REMASTER który shadowdropuje TERAZ?!" a wtedy Gaben powie "Tak!", i doda "A wiesz co jeszcze odpali na Steam Machine?" i tutaj wjeżdża Iwiński na Płotce i mówi
źródło: temp_file2430955453363057133
Pobierz

1. Koniec z darmowymi nadgodzinami. Dotychczas zostawałem do 20:00, bo wtedy przyjeżdżał dozorca i zamykał biuro, a gdyby było czynne całą dobę, to bym siedział nawet do północy i kończył tematy, bo jak nikogo nie ma, to można się skupić na robocie. Jeśli ktoś napisał po godzinach lub w weekend, to odpisywałem. Zdarzało mi się pracować po nocach. Teraz 8:00-16:00 i zamykam klapę.
2. Nie będę reprezentował korpo w żadnych zawodach sportowych, biegach, itd.
3. Nie będę angażował się w wewnętrzne ani zewnętrzne inicjatywy.
4. Nie będę nosić firmowych ciuchów, dotyczy to konferencji, spotkań, wyjazdów, itd.
5. Będę robić wymagane minimum bez szczególnego zaangażowania, bo dziś ci zależy na wspólnym sukcesie, a jutro cię wymażą i nikt o tobie nie będzie pamiętać. Żadne ambitne projekty i wyzwania. Liczy się tylko kasa i który klient płaci więcej. Ty jesteś tylko zasobem.
To ja jestem ofiarą hejtu i nienawiści i to mnie się karze zamiast ogarnąć hejterów i osoby, co próbują mnie podkopać.
Można dyskutować. Wpis usuwam o północy. I to tyle na temat. Może uda się odpalić serwer Discord, tylko ktoś musi dbać o porządek, bo zrobi się kolejna trollownia jak Wykop i PPBIT, a ja nie mam na to czasu.
Nie warto było.
#programista15k #programowanie #praca #pracait #pracbaza #korposwiat
źródło: c7ac0af3-db1c-4ce3-a9d7-0d9d7465841f
Pobierzźródło: image
PobierzTeż mam na nich haki i po co komu ta wojna? Mają więcej do stracenia. Przypomnę, że w 2016-2019 jako jedynego pracownika trzymali mnie na umowie na czas określony do wyczerpania limitu, mimo że byli zadowoleni z efektów pracy. Szła narracja, że banki nie dają kredytów z taką umową i zamknęli mi drogę, aby w tym okresie uciec z meliny i kupić mieszkanie.
Te umowy dostawałem kilka miesięcy po terminie,
@peoplearestrange: Otóż to. Czasami firma opłaca wejściówki / wpisowe. Kiedyś całymi zespołami jeździło się na konferencje. Obecnie budżety są mocno ograniczone i większość sam opłacam i biorę urlop. Sporo ludzi angażowało się np. wygłaszając wykłady i zdaje się, że zupełnie za darmo, ale teraz nawet nie umieją w marketing i nie jesteśmy widoczni już
ayy lmao
@SendMeAnAngel:
@armin-van-kutonger: Co w tym dziwnego? Też mnie pytano, czemu nie jeżdżę na urlopy.
@tomek_dev: Jak mam fazę, to siedzę i kończę temat. Wieczorem spokój jak nikogo nie ma.