Wpis z mikrobloga

Update: zamiast dialogu i pomocy w trudnej sytuacji wybrali p-----c. Wymierzyli mi karę nagany. To miecz obusieczny. Dlatego od dziś:

1. Koniec z darmowymi nadgodzinami. Dotychczas zostawałem do 20:00, bo wtedy przyjeżdżał dozorca i zamykał biuro, a gdyby było czynne całą dobę, to bym siedział nawet do północy i kończył tematy, bo jak nikogo nie ma, to można się skupić na robocie. Jeśli ktoś napisał po godzinach lub w weekend, to odpisywałem. Zdarzało mi się pracować po nocach. Teraz 8:00-16:00 i zamykam klapę.

2. Nie będę reprezentował korpo w żadnych zawodach sportowych, biegach, itd.

3. Nie będę angażował się w wewnętrzne ani zewnętrzne inicjatywy.

4. Nie będę nosić firmowych ciuchów, dotyczy to konferencji, spotkań, wyjazdów, itd.

5. Będę robić wymagane minimum bez szczególnego zaangażowania, bo dziś ci zależy na wspólnym sukcesie, a jutro cię wymażą i nikt o tobie nie będzie pamiętać. Żadne ambitne projekty i wyzwania. Liczy się tylko kasa i który klient płaci więcej. Ty jesteś tylko zasobem.

To ja jestem ofiarą hejtu i nienawiści i to mnie się karze zamiast ogarnąć hejterów i osoby, co próbują mnie podkopać.

Można dyskutować. Wpis usuwam o północy. I to tyle na temat. Może uda się odpalić serwer Discord, tylko ktoś musi dbać o porządek, bo zrobi się kolejna trollownia jak Wykop i PPBIT, a ja nie mam na to czasu.

Nie warto było.

#programista15k #programowanie #praca #pracait #pracbaza #korposwiat
SendMeAnAngel - Update: zamiast dialogu i pomocy w trudnej sytuacji wybrali p-----c. ...

źródło: c7ac0af3-db1c-4ce3-a9d7-0d9d7465841f

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach