Wpis z mikrobloga

✨️ Jak radzić sobie z kontaktami drugiej połówki z płcią przeciwną?
Cześć,

jakie macie podejście do kontaktów z płcią przeciwną Waszych drugich połówek? Czy w ogóle nie tolerujecie rozmów / pisania / utrzymywania kontaktów ze znajomymi drugiej płci?
Moja druga połówka jest ekstrawertyczna i nie uważa, że pisanie od czasu do czasu z takimi osobami ,,co słychać?'' jest złe, czy jakiś small-talk w miejscach publicznych. Ja mam bardziej rygorystyczne podejście - uważam, że jeśli się jest w związku to po co potrzeba gadania z innymi osobami płci przeciwnej? Są na tej płaszczyźnie zgrzyty, reszta jest ok, ale nw czy to nie zbyt duża różnica.

#zwiazki #tinder

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

📒 Notatka moderatora: Opie, czas zwalić qńja.

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 66
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Weź zerwij z nią dla jej dobra, serio.

Musi być z tobą naprawdę źle, skoro czujesz się zagrożony każdym kontaktem twojej partnerki z płcią przeciwną. xDDDDDD
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Jeśli nie ma tak zwanych zapasowych kolegów ( ͡° ͜ʖ ͡°) z którymi podtrzymuję jakiś kontakt gdyby z tobą nie wyszło to myślę, że naturalną koleją rzeczy życia w społeczeństwie jest rozmawianie z różnymi ludźmi a czasem prosty small talk ułatwia załatwienie niektórych tematów. gadanie z randomami spoko, męscy "przyjaciele" mniej
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: a ja trochę mam inne spojrzenie i moja odpowiedź brzmi: wszystko zależy.

Jeśli dziewczyna ma regularny i dość częsty kontakt z "kolegami" i od czasu do czasu z nimi gdzieś sama wychodzi (1 na 1), czasem spędza z nimi czas bardziej jakościowo niż z Tobą (np. tripy, restauracje; dość subiektywne niestety), a przyjaciele to sami faceci, to uważam, że jest to red flag.

Jeśli jednak to jest tylko rzadsze
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: bardzo dobrze robisz, ale zwróć też uwagę, czy nie kontaktuje się też ze zwierzętami w podobny sposób. Na to też powinieneś uważać, w związku nie ma miejsca na to, żeby twoja kobieta czule zwracała się do zwierząt.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: podobno takie rzeczy mają swoje podłoże w stylu przywiązania z dzieciństwa, z najbliższą osobą, to jak cię traktowała, jakie były relacje, to się przekłada na zazdrość w związku. Tylko pytanie czy twoja połówka normalnie gada z innymi i ty masz problem, czy jednak nie można jej ufać, i obawy są słuszne
  • Odpowiedz