Aktywne Wpisy

tojapaweu +155
Miesiac temu zapytałem się księgowej, czy mogę sam rozliczyć PIT. Odpisała mi to co na screenie.
Myślę no dobra, to niech kliknie. Dziś otrzymuje fakturę a tam “Rozliczenie PIT 120 netto”.
I generalnie już tam c--j z tymi 150 zł (nie jestem vatowcem). Uważam, że to trochę nieładnie z jej strony, bo nie dostałem informacji, że płacę za to dodatkowo. To tak jakbym jej teraz wystawił fakturę, że zareklamowałem ją na wykop.
Myślę no dobra, to niech kliknie. Dziś otrzymuje fakturę a tam “Rozliczenie PIT 120 netto”.
I generalnie już tam c--j z tymi 150 zł (nie jestem vatowcem). Uważam, że to trochę nieładnie z jej strony, bo nie dostałem informacji, że płacę za to dodatkowo. To tak jakbym jej teraz wystawił fakturę, że zareklamowałem ją na wykop.
źródło: image_picker_78EF39A7-28FA-4EA6-9D1F-99BD5061E328-10976-0000050F0F22F381
Pobierz
KitaxKita +1052
Często pojawia się argument
Najlepiej gdyby protestował po cichu, w mieszkaniu, tak żeby nikt za bardzo nie zauważył
#konfitura
no ogólnie konfitura ma rację, ale forma protestu jest zła
Najlepiej gdyby protestował po cichu, w mieszkaniu, tak żeby nikt za bardzo nie zauważył
#konfitura

Cześć,
jakie macie podejście do kontaktów z płcią przeciwną Waszych drugich połówek? Czy w ogóle nie tolerujecie rozmów / pisania / utrzymywania kontaktów ze znajomymi drugiej płci?
Moja druga połówka jest ekstrawertyczna i nie uważa, że pisanie od czasu do czasu z takimi osobami ,,co słychać?'' jest złe, czy jakiś small-talk w miejscach publicznych. Ja mam bardziej rygorystyczne podejście - uważam, że jeśli się jest w związku to po co potrzeba gadania z innymi osobami płci przeciwnej? Są na tej płaszczyźnie zgrzyty, reszta jest ok, ale nw czy to nie zbyt duża różnica.
#zwiazki #tinder
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
📒 Notatka moderatora: Opie, czas zwalić qńja.
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
Komentarz usunięty przez moderatora
Musi być z tobą naprawdę źle, skoro czujesz się zagrożony każdym kontaktem twojej partnerki z płcią przeciwną. xDDDDDD
(-‸ლ)
Jeśli dziewczyna ma regularny i dość częsty kontakt z "kolegami" i od czasu do czasu z nimi gdzieś sama wychodzi (1 na 1), czasem spędza z nimi czas bardziej jakościowo niż z Tobą (np. tripy, restauracje; dość subiektywne niestety), a przyjaciele to sami faceci, to uważam, że jest to red flag.
Jeśli jednak to jest tylko rzadsze
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
Btw. nie jestem autorem/autorką, ale użycie określenia druga połówka zamiast chłopak/dziewczyna czy mąż/żona jest chyba nieprzypadkowe
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰