Aktywne Wpisy

new-object +249
Normalne miasta w Europie:
1. Wybuduj metro
2. Wybuduj tramwaje
3. Stwórz linie autobusowe
4. Dojazd do każdego miejsca w mieście jest znacznie szybszy komunikacją miejską, niż samochodem.
5. Widzisz że ludzie korzystają z komunikacji miejskiej. Tylko poza miasta jeżdzą nadal samochodem.
1. Wybuduj metro
2. Wybuduj tramwaje
3. Stwórz linie autobusowe
4. Dojazd do każdego miejsca w mieście jest znacznie szybszy komunikacją miejską, niż samochodem.
5. Widzisz że ludzie korzystają z komunikacji miejskiej. Tylko poza miasta jeżdzą nadal samochodem.

morgon +572
źródło: 1000001644
Pobierz

Mam problem z nowym iphone 17, może ktoś mi tu pomoże.
Jest to mój pierwszy iphone także może to standard.
Mam problem z kolorami ekranu. Są bardzo przeżółkłe. Korzystam z wyglądu jasnego. Night shift wyłączone. Ale mam włączone True Tone i to właśnie w tym trybie wszystko jest bardzo żółte. Mogę to wyłączyć ale wtedy ekran robi się wręcz niebieskawy, to nie jest biały kolor. I z wyłączoną tą funkcją nie reguluje się poziom jasności. Po prostu jest stały. Chciałbym aby regulował się poziom jasności ale nie jego barwa, tak jak miałem w dawnych telefonach.
No i zarówno jak jest włączony ten true tone jak i wyłączone to wszystkie te kolory są bardzo przekłamane. I nie tylko ja to widzę, ale jak pokazałem mamie telefon to mówi, że chyba ekran pada.
I jeszcze jedno - jak przeglądam np. instagram to zauważyłem, że reklamy są wyświetlane jakby na większej jasności. Ale nie tylko reklamy ale też niektóre zdjęcia i rolki które nie są reklamami. I tam te kolory wyglądają jakby normalnie. Alena facebooku też to zauważyłem.
To jest normalne? Czy da się coś zrobić?
#iphone #apple
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
Możesz też poeksperymentować z „filtry barwne” w ustawieniach.
Ale wyłączone true tone jest dość problematyczne bo w słońcu czy w dużym oświetleniu nic nie widzę, muszę ręcznie podkręcać jasność, za to w nocy aż mnie razi, muszę przyciemniać. Problemem jest to, że ta aktywna regulacja jest skorelowana ze zmianą temperatury kolorów.
Myślałem jeszcze, że to wina naklejonego szkła, poświęciłem je i zerwałem,
No zobaczymy, choć teraz już nie jest żółte, a niebieskie xd Może kwestia przyzwyczajenia.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
@mirko_anonim: To są materiały zrobione w HDR.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰