Wpis z mikrobloga

@orzeszkiziemne: Jestem ciekawy kiedy się zacznie larum, że ten skręt jest zbyt niebezpieczny więc zablokują ten skręt co będzie oznaczać, że pierwszy skręt w lewo na Piłsudskiego będzie dopiero przy Zielińskiego.

Moja żona jeździ od poniedziałku przez Piłsudskiego tramwajem do pracy. To znaczy powinna jeździć, bo codziennie coś xD

@Iudex: Spokojnie. W tym roku i tak jest lepiej niż w zeszłych latach xD
  • Odpowiedz
To jest na wysokości Impartu, czyli dawnej filharmonii, a nie skręt w Komansdorską.

@Viking-: Brak wypicia kawy zrobił swoje. No to jak ten as to zrobił? To jest od strony Zielińskeigo w stronę pl. Legionów.. musiał wyjechać na szyny, jedyne co to mógl odbijać próbując ominąć kogoś innego albo wjazd na późnym pomarańczowym / czerwonym a tramwaj nie wyhamował. Tylko to jest no za daleko.
  • Odpowiedz
@Iudex ostatnio przyjechałem z dziewczyną i koleżankami na koncert do Wrocka. Borze jak tam tragicznie się jeździ XD. Okolice centrum to jakiś chaos, nagle musiałem używać 110% mózgu żeby rozszyfrować co wokół mnie się dzieje XD.
  • Odpowiedz
@orzeszkiziemne: tramwaje są bez sensu. Po co to istnieje? PO CH? Jakąkolwiek zaletą na autobusem? Droższe, wymagają torów, po stłuczce trzeba podnośnika, wszystkie parametry gorsze, ch wie czy to chociaż jeździ taniej ale uwzględniając amortyzację i koszty infrastruktury na pewnie nie. Zresztą nic nie rekompensuje tego ciągłego blokowania szlaku! Coś co jest dla autobusu zwykłym manewrem wyminięcia, w tramwajach uniemożliwia jazdę dla czasem całej linii bo przecież nie wszedzie zrobisz
  • Odpowiedz