Aktywne Wpisy

wfyokyga +29
Mnie r---------a że niemcy pod koniec wojny, mieli już celowniki optyczne i noktowizyjne.
źródło: temp_file1727008429886548071
Pobierz
Ubrania robocze
Jak słyszę te dwa słowa to aż mam ciarki po plecach.
Słuchajcie Mirki tego, pochodzę z gospodarstwa rolniczego i powiem Wam jedno: jakieś 80-90% mojej garderoby przez większość życia to były UBRANIA ROBOCZE. Jak zakładałem nawet dresy, mające może 6-12 miesięcy, to zawsze był krzyk:
"JEZU CHRYSTE DLACZEGO TO ZAKŁADASZ SKORO TO NOWE A MOŻESZ ZAŁOŻYĆ STARE UBRANIE
Jak słyszę te dwa słowa to aż mam ciarki po plecach.
Słuchajcie Mirki tego, pochodzę z gospodarstwa rolniczego i powiem Wam jedno: jakieś 80-90% mojej garderoby przez większość życia to były UBRANIA ROBOCZE. Jak zakładałem nawet dresy, mające może 6-12 miesięcy, to zawsze był krzyk:
"JEZU CHRYSTE DLACZEGO TO ZAKŁADASZ SKORO TO NOWE A MOŻESZ ZAŁOŻYĆ STARE UBRANIE
źródło: Ubranie na 5 pokoleń
Pobierz

Otworzyłem drzwi i ten zapach. Kurzu, starych gazet i... magii.
• Kasety VHS opisane flamastrem: "Matrix bootleg", "Terminator 2 Polsat", "Wakacje 98". Czasem zastanawiam się, ile razy przewijałem ten "bootleg" ołówkiem, żeby oszczędzić baterie w walkmanie.
• Worek z klockami Lego. Ale nie te nowe, błyszczące zestawy. Te żółte, obgryzione klocki, z których budowało się wszystko – bo nikt nie wiedział, że mają "instrukcje".
• I to, co uderzyło mnie najmocniej – tekturowe pudełko po starym modemie 56k. A w środku?
Płyty CD z darmowych gazet komputerowych. Wiecie, te srebrne krążki z nadrukiem "Pełna wersja gry: Dziennik budowy 2" albo "Demo: Quake III – 1 mapa". Przypomniałem sobie, jak klęczałem przy tacie, żeby zainstalował mi "nową grę". Ten dźwięk wczytywania modemu. To oczekiwanie. Godziny spędzone na jednym demie, bo na więcej nie było nas stać.
W rogu znalazłem też pierwszy telefon – cegłę. Alcatela z pomarańczowym podświetleniem. Na nim rekord w "Snake’a" i SMSy pisane z T9. Czasem czekaliśmy godzinę na odpowiedź od kumpla, bo "musi się skończyć kąpać".
To nie był wpis o biedzie czy bogactwie. To był wpis o cierpliwości i ograniczeniach, które paradoksalnie tworzyły głębsze emocje. Miałem trzy gry, ale znałem je na pamięć. Miałem jeden telefon, ale każda wiadomość była ważna.
Dzisiaj mamy wszystko na wyciągnięcie ręki. Tysiące filmów, setki gier, natychmiastowy kontakt. I wiecie co? Nie czuję tego samego. To pragnienie, ta radość z drobiazgu, ten zapach szafy – bezcenne.
Włączyłem stary komputer (cudem działa!) i odpaliłem to demo Quake'a.
Dzięki, Stara Szafo. Za przypomnienie.
(Pewnie dodam to zdjęcie klocków, które były na samej górze.) ( ͡° ͜ʖ ͡°) #nostalgia #gimbynieznajo #lata90 #wspomnienia #wykopowezakatekmysli
źródło: IMG_4156
Pobierzinne, niezredagowana treść AI
źródło: image
PobierzJa p------e co w ogole za czasy, juz nawet nie wiadomo czy sie wyzywasz od frajerow na forum z czlowiekiem czy botem. I ktos powie ze martwy internet to teoria spiskowa. Jak juz wiekszosc ruchu jest generowane przez te j----e AI i boty
@klaudia-hadalala: Nice try xD
No i ten działający alcatel xD krasnoludki go ładowały chyba przez ostatenie 20 lat a co 5 wymieniały baterie :)
@klaudia-hadalala: Mam nadzieję, że zaopatrzyłeś się wcześniej w Castoramie we wszystkie potrzebne do tego rzeczy.