Wpis z mikrobloga

✨️ Dlaczego dziewczyny mają podwójne nazwiska?
Czemu teraz 3/4 lasek ma podwójne nazwiska? Jakaś moda czy coś? Nawet na FB sprawdźcie sobie po waszych starych znajomych ze szkolnych czasów i większość ma jakieś absurdalne nazwiska długie i kiepsko się to wymawia typu Świergiel-Wierciszewska. Czemu tyle lasek coś takiego wymyśla? Przecież to problematyczne dla obojga w takich przypadkach.

#zwiazki #niebieskiepaski #rozowepaski #przegryw

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim bo jest to głupia tradycja. Mnie wkurza jak jestem przyzwyczajona, ze ktos się jakos nazywa i potem zmienia i ciężko mi sie przyzwyczaić.
W pracy problem bo tez się zastanawiam kto do mnie pisze a to ta sama Zosia z innego działu tylko nowe nazwisko...
  • Odpowiedz
Czemu tyle lasek coś takiego wymyśla? Przecież to problematyczne dla obojga w takich przypadkach.

@mirko_anonim: bo jest to jeden z symptomów osłabienia się starej struktury i zwyczajów w których kobieta była często podległa mężczyźnie ale też dla niej to była nobilitacja społeczna że wychodzi za mąż

w dzisiejszych czasach typowe julki które same coś tam zarabiają, nie uważają swojego męża za wybawiciela i wielką miłość tylko podchodzą do projektu zwanego "rodzina"
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
pomyślny-strażnik-53: @czescmampytanie @centerario ale z was cyniczne smutasy z wąskim myśleniem. W głowach wam się nie mieści, że ktoś może mieć do takich spraw inne podejście niż wy, a jednocześnie tworzyć udany związek. Nie każdemu facetowi zależy na tym, żeby kobita nosiła jego nazwisko. A jak kobieta się na to decyduje, to to nie mówi absolutnie nic o jej podejściu do męża. Najczęściej jest po prostu przywiązana do swojego
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jak ktoś dostrzega wasze subtelne gierki to od razu jest cynicznym smutasem? weź zachowaj sobie ten marny shaming dla swoich orbiterków.

Nie każdemu facetowi zależy na tym, żeby kobita nosiła jego nazwisko.

ale gdzie tu stoi sprzeczność z tym co wcześniej napisałem? to za facet godzi się być traktowany w pewien sposób nie oznacza ze w danej czynności nie ma żadnego pokazu siły czy innego rodzaju
  • Odpowiedz