Wpis z mikrobloga

Smutno mi. Ludzie niechętni Legii mają używanie - niech mają, bywa z tarczą, bywa na tarczy. Cieszyłem się z mistrzostw i pucharów, trzeba wziąć na klate takie coś.
Legie zgasiła stracona bramka, do niej gra wyglądała nieźle. Zgasiła jak peta ( ͡° ʖ̯ ͡°) Rywal był niezły, lepszy piłkarsko ale coś czuje że z inną Legią ta Sparta mogła przegrać, nie byli aż tak dobrzy. Grali w piłke, Legia tylko próbowała.

Nie wiem dlaczego ci ludzie w Legii nie grają. Na moje rozumienie futbolu oni nie są TACY źli. Tzn oczywiście, mają swoje ograniczenia, ale Kapustka umie strzelić, Kacper Urbański przyjąć piłke, a Vinagre ją wrzucić. Nie ma tu drużyny, nie ma trenera, nie ma automatyzmów, nie ma stałych fragmentów, nie ma niczego. Jesteśmy w ciemnym miejscu sportowo. Czy to jest wstyd że najbogatszy, największy klub w Polsce jest w takim miejscu? Oczywiście.

Audyt subito, taki due diligence, mówiąc korporacyjnie. I mocne czystki, bo pierwszy trener to nie jest jedyny winny temu co sie dzieje. Zewłakow out? Nie wiem, nie jestem pewny czy to takie proste.
Strasznie ale to strasznie zakłamały rzeczywistość wyniki Iordanescu na początku. Ile on wygrał na starcie, 5 meczów z rzędu? Kibice się tym upili jak winem owocowym bo Legia strasznie potrzebuje zwycięstw, a realnie od początku były straszne mankamenty. I ja też byłem pijany. Dzwonkiem alarmowym że Legia-Heweliusz ma ogromny przechył była Larnaka. Nie to że przegraliśmy, bo każdy czasem przegrywa, ale to JAK przegraliśmy. Miażdżąco, definitywnie z drużyną której liderem jest KAROL ANGIELSKI. Potem Szkoci którzy nie grali w piłke a mimo to wygraliśmy z nimi maną, trybunami, siłą jedi bo byli lepsi od nas. Teraz jest... jest po prostu źle.

Niech przyjdzie noc. Albo niech przyjdzie Papszun.

PS
zasłużone gratulacje dla pozostałych drużyn. Godnie reprezentujecie Polske, Legia nie

#mecz #legia
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@thorgoth: Najdziwniejsze jest to, że Samsunspor, Celje i Sparta były naprawdę do o------a. I wcale Legia nie musiałaby być w jakieś formie mutant by to zrobić, tylko po prostu nie być w kryzysie.
  • Odpowiedz
@thorgoth:ryba psuje się od głowy, tak z Rumunem przestrzelenie kompletnie, ale to Mioduski zaczął się mieszać w wybór trenera i moim zdaniem kwestia Vuko latem i teraz nie była jedynym vetem Dareczka. Transfery były dobre, nie wszystkie, ale trudno też wyczarować więcej, skoro od roku dział skautingu nie istniał - wszystko na bieżąco szyli Bobić z Żewłakiemi w takich warunkach nie trudno o niewypały. Mimo wszystko, jak w końcu przyjdzie
  • Odpowiedz
@thorgoth: na dzień dzisiejszy, nie ma nic, oprócz burdelu i zgliszczy. Ten sezon, to wrak i niech oni tylko wejdą, do top 24. Jak przyjdzie Maras, to niech buduje całą wiosnę i ma u mnie czystą kartę
  • Odpowiedz
@thorgoth: ja bym wywalił wszystkich tych Astizów, Malarzy, Zielińskich, Żewłakowów i generalnie całą tę hołotę, która wyciera sobie mordę Legią. Z piłkarzy w--------m w pierwszej kolejności Kapustkę, Pankova, Augustyniaka i Jędzę. Kapustka wiadomo - kapitan tego burdelu, a pozostała trójka to pseudo charkterniaki, które siedzą tu od lat i pozwalają na g---o, które się odwala. Jak robić czystki to trzeba zacząć od fundamentów. Najemnicy typu Vinagre, Krasniqi, Urbański i reszta
jandiabeldrugi - @thorgoth: ja bym wywalił wszystkich tych Astizów, Malarzy, Zielińsk...
  • Odpowiedz
Nie wiem dlaczego ci ludzie w Legii nie grają. Na moje rozumienie futbolu oni nie są TACY źli.

@thorgoth: Skupię się tylko na tych dwóch zdaniach bo mam takie same odczucia. Za gówniaka sporo grałem w piłkę (w klubach, ligi itp) od małego uczyli podstaw. Jak się ustawiać, jak nie grać, co robić w danych sytuacjach, takie 'podstawy' piłki nożnej. I tak sobie oglądałem (nie w całości) to wczorajsze spotkanie
  • Odpowiedz