Wpis z mikrobloga

Hej Miraski, chciałabym prosić Was o pomoc. Jestem z Wami od 17 lat, jak zakładałam konto byłam jeszcze nastolatką, teraz jestem dorosłą kobietą, której posypało się życie.
Kilka miesięcy temu wykryto u mnie raka twarzy. Mięśniakomięsak gładkokomorkowy wżerający się we wszystko czego dotyka. Lekarze we Wrocławiu podjeli się walki o moje życie. Przeszłam przyspieszone cykle chemioterapii, potem dwie operacje, które usuneły cztero centymetrowego guza z żuchwy. Nie oszczedziły jednak nic po lewej stronie mojej twarzy. Nie mam zębów, kości, ślinianek, wezłów chłonnych, mięśli, mam uszkodzone nerwy. Nie mam czucia, węchu i smaku. Nie domykam oka. Na ten moment jestem w Wałbrzychu na 6 tygodniowym cyklu radioterapii. Potrzebuję wsparcia do powrotu do zdrowia, do powrotu do rodziny, do pracy i do normalnego życia. Bardzo proszę o rozesłanie linku do zbiórki, będę też bardzo wdzięczna za przekazanie swojego 1,5%.
Pamiętajcie, dbajcie o siebie i nie lekceważcie objawów jakie wysyła Wam ciało.
Do zobaczenia!
https://onkozbiorka.pl/marta-hajda
malutak9913 - Hej Miraski, chciałabym prosić Was o pomoc. Jestem z Wami od 17 lat, ja...

źródło: IMG_3110

Pobierz
  • 288
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zepsutetagi masz racje, bez sensu… pomyślałam sobie po prostu, że jeśli mam prosić o pomoc społeczność, z którą jestem prawie od początku to warto to podkreślić. A fakt nie udzielania się nie jest czymś co mnie przekreśla.
  • Odpowiedz
@malutak9913 oczywiście, że nie jest! Nie chciałam, by wyglądało to jak atak i jeżeli tak było to przepraszam i tak masz wystarczająco stresu w życiu. Po prostu weszłam na profil poznać historię wieloletniej mirabelki - wiesz, nawiązać relację parasocjalną zanim coś wpłacę a tu pustka
  • Odpowiedz
@LudzkieScierwo123: nie ktos robil.badanie na ten temat calkowicie porzica umierajaca kobiete wiecej facetow niz robi to kobiet. To jest zauwazalna roznica. Z Tym ze facet albo idzie i robi co moze na 100% albo porzuca tonacy okret na 100%.
Za to kobieta o--------i w analogocznej sytuacji jak Skyler White, z breaking bad, oficjalnie nie zerwie ale stworzy takie warunki by bylo tak zle jak to mozliwe.

Dowod anegdotyczny nawet Kukiz
  • Odpowiedz