Wpis z mikrobloga

Hej Miraski, chciałabym prosić Was o pomoc. Jestem z Wami od 17 lat, jak zakładałam konto byłam jeszcze nastolatką, teraz jestem dorosłą kobietą, której posypało się życie.
Kilka miesięcy temu wykryto u mnie raka twarzy. Mięśniakomięsak gładkokomorkowy wżerający się we wszystko czego dotyka. Lekarze we Wrocławiu podjeli się walki o moje życie. Przeszłam przyspieszone cykle chemioterapii, potem dwie operacje, które usuneły cztero centymetrowego guza z żuchwy. Nie oszczedziły jednak nic po lewej stronie mojej twarzy. Nie mam zębów, kości, ślinianek, wezłów chłonnych, mięśli, mam uszkodzone nerwy. Nie mam czucia, węchu i smaku. Nie domykam oka. Na ten moment jestem w Wałbrzychu na 6 tygodniowym cyklu radioterapii. Potrzebuję wsparcia do powrotu do zdrowia, do powrotu do rodziny, do pracy i do normalnego życia. Bardzo proszę o rozesłanie linku do zbiórki, będę też bardzo wdzięczna za przekazanie swojego 1,5%.
Pamiętajcie, dbajcie o siebie i nie lekceważcie objawów jakie wysyła Wam ciało.
Do zobaczenia!
https://onkozbiorka.pl/marta-hajda
malutak9913 - Hej Miraski, chciałabym prosić Was o pomoc. Jestem z Wami od 17 lat, ja...

źródło: IMG_3110

Pobierz
  • 288
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 9
@bestils: w przychodni pierwszego kontaktu dostałam skierowanie do chirurga szczekowego, lekarka skierowała mnie na rtg całej szczęki i wyszła okrągła zmiana. Na następny dzień miałam już biopsje w szpitalu.
  • Odpowiedz
@malutak9913 Jezu, wyrazy współczucia. Choroby są straszne i bezlitosne, a Ty wylosowałaś jeszcze okropną i mało znaną. Przesyłam dobrą energię i życzę wszystkiego dobrego. Czy czułaś cokolwiek lata wcześniej? Jakieś najdrobniejsze symptomy nadchodzącej choroby?
  • Odpowiedz
@XanderPLXE zapaliła mi się i to nie jedna ale jeśli kolejny lekarz mówi Ci że wszystko jest ok, że to prawdopodobnie przez stres to dlaczego miałabym nie wierzyć mądrzejszym od siebie. Z zewnątrz nie było nic widać, chociaż chirurg od razu stwierdził asymetrię twarzy. Wyczuć mógł fizjoterapeuta, ale założył że to twardy mięsień. Masował mi nowotwór, przez co prawdopodobnie jeszcze bardziej go uaktywnił.
  • Odpowiedz