Wpis z mikrobloga

Hej Miraski, chciałabym prosić Was o pomoc. Jestem z Wami od 17 lat, jak zakładałam konto byłam jeszcze nastolatką, teraz jestem dorosłą kobietą, której posypało się życie.
Kilka miesięcy temu wykryto u mnie raka twarzy. Mięśniakomięsak gładkokomorkowy wżerający się we wszystko czego dotyka. Lekarze we Wrocławiu podjeli się walki o moje życie. Przeszłam przyspieszone cykle chemioterapii, potem dwie operacje, które usuneły cztero centymetrowego guza z żuchwy. Nie oszczedziły jednak nic po lewej stronie mojej twarzy. Nie mam zębów, kości, ślinianek, wezłów chłonnych, mięśli, mam uszkodzone nerwy. Nie mam czucia, węchu i smaku. Nie domykam oka. Na ten moment jestem w Wałbrzychu na 6 tygodniowym cyklu radioterapii. Potrzebuję wsparcia do powrotu do zdrowia, do powrotu do rodziny, do pracy i do normalnego życia. Bardzo proszę o rozesłanie linku do zbiórki, będę też bardzo wdzięczna za przekazanie swojego 1,5%.
Pamiętajcie, dbajcie o siebie i nie lekceważcie objawów jakie wysyła Wam ciało.
Do zobaczenia!
https://onkozbiorka.pl/marta-hajda
malutak9913 - Hej Miraski, chciałabym prosić Was o pomoc. Jestem z Wami od 17 lat, ja...

źródło: IMG_3110

Pobierz
  • 288
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@malutak9913: Nie mówię, że tobie się miała zapalić, tylko lekarzom, którzy widzą człowieka co nie może otworzyć ust i chudnie ekspresowo i nikt nawet nie posłał na prześwietlenie za grosze.
Mi laryngolog kazała zrobić prześwietlenie zatok od tak, bo przyszedłem do niej z zapaleniem zatok. rok z hakiem później przy kolejnym długotrwałym zapaleniu zatok posłali mnie ta tomografię zatok i szyi, bo nie zaszkodzi.
Mam hipochondrię o raka i śmierć,
  • Odpowiedz
@malutak9913: czy ten guzek przy dotykaniu był całkiem nie ruchomy czy można go było tak jakby trochę ruszać na boki? To była bardziej taka twarda kulka wyraźnie różnica się od pobliskich tkanek czy inaczej wyglądała?
  • Odpowiedz
Masz dzieci bez ślubu? Wkurzaj Boga jeszcze bardziej...

@zagubionychromosom: ale o którym bogu mówisz? Skąd wiesz, że ten twój jest właściwy, a nie innych? Skąd wiesz, że jakikolwiek jest właściwy? Zastanawiałeś się nad tym co by było jak byś się urodził w innym kraju z inną religią?
  • Odpowiedz
@malutak9913: zdrówka życzę bo to najważniejsze w życiu. Sami z żoną przędziemy słabo z pieniędzmi, ale jutro mam wypłatę i zamiast Burgera Drwala w maku, koszt burgera przeznaczę dla Ciebie.
  • Odpowiedz