Aktywne Wpisy

Tytyka +135
Muszę się pochwalić mirki. Udało mi się zrobić pierwszy w życiu rosół tak jak to robi moja mama z udka kaczki. Wyszedł super
#gotujzwykopem
#gotujzwykopem
źródło: temp_file3765796085747042391
Pobierz
laventel +21
Za każdym razem jak koleżanki mi opowiadają jaki dramat jest na rynku matrymonialnym z chłopami to jestem tak wdzięczna że mam swojego niebieskiego od 7 lat i jest między nami super ( ͡° ͜ʖ ͡°) #zwiazki #niebieskiepaski

Zachodnie kołchozy powoli wynoszą się z cebulandii. Gospodarka tego kraju z kartonu pierd0lnie kiedy hamerykańskie kołchozy pozamykają oddziały w polsce. Od weiścia polski do unii ten cebulacki kraj rozwiajał się dzięki kapitałowi zagranicznemu, pesje lekarzy rosły, bo programiści i korpokołchoźnicy płacili podatki od swoich wysokich na tamte czasy pensji. Tu nie ma żadnej firmy informatycznej. Do lekarza ludzie zapisują się na kartce.
Bezrobocie wśród nowych absolwentów informatyki wynosi 90%. Nikt nie potrzebuje już informatyków.
Hajs z podatków trzeba ładować w systemy usprawniające wizyty lekarskie. Bezrobotnych programistów zatrudniać do pisania oprogramowania do kontroli jak wydawane są pieniądze z NFZ.
Problemy w służbie zdrowia da się rozwiązać ładowaniem hajsu w Polskich Informatyków. Tylko systemy informatyczne są w stanie rozprawić się z łasą na hajs i leniwą kastą lekarską.
Nikt ich nie kontroluje. Gdyby lekrze pracoeali jak ludzie są poganiani w sprintach w korporacjach to średnia długość życia w Polsce wynosiłaby 90 lat.
2025 r. rakiety latają w kosmos a polacy muszą na telefon zapisywać się do lekarza i czekać pół roku w kojejkach. Kolejka do lekarza trwa pół roku ale pieprzony konował w 5 minut diagnozę postawi. Coś tu kurrwa jest nie tak. Lecą w choja konowały dawać hajs bezrobotnym programistom to napiszą takie systemy informatyczne że konowały będą chodzić jak w zegarku.
@p0melo: i dobrze, może w końcu ludzie zrozumieją że dobrobyt nie buduje się poprzez zwiększanie liczby psich fryzjerów/m2
@p0melo: Podasz źródło?
@p0melo: Wynoszą się tylko korpo dla których polaczki zaczęli być zbyt drodzy. Duże i dobre firmy dopiero zaczęły się otwierać na polskę od jakiegoś czasu i zaczynają u nas zatrudniać.
@p0melo: ja od dobrych 2 dekad się zastanawiałem, jak te software housy mogą funkcjonować xD
przecież struktura zarządzania tym to jakiś żart, tam 90% ludzi nic nie robi za kasę inwestora :D
Komentarz usunięty przez moderatora