Wpis z mikrobloga

@Ciasto_hirol

@maateusz123 przez lata producenci trzymali się schematu: 1 rura, silnik rzędowy, 2 rury V-ka, 4 rury V-ka o parzystej liczbie cylindrów na stronę. A teraz masz albo więcej rur niż cylindrów, albo fejkowe zaślepki w zderzaku, albo elektryki z zaślepkami udającymi rury.

Ja mam silnik rzędowy i 4 rury prawdziwe
  • Odpowiedz
@Polasz: Miałem Corsę C z 1.2 75km. Niby licznik wyskalowany do 230km/h, ale max co nią jechałem, to licznikowe 175 km/h i więcej nie wydała. To i tak dobry wynik, bo producent deklaruje vmax 170km/h :)
  • Odpowiedz
@Ciasto_hirol: starsze volkswageny, skody i audi w dieslu miały dla 1.9 TDI podwójną rurę wydechową z jednej strony. Nigdy nie rozumiałem po co, ale był szpan na dzielni, jak tata podjeżdżał VW Caddy z 1.9 TDI o zawrotnej mocy 104 koni, a tam dwie rury z tłumika wychodzą ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@Polasz: Ale dzieciństwo mi teraz przypomniałeś haha, najwieksza beka była jak np mercedes który wydawał się szybszy miał np 220 a nie daleko zaraz fabia miala na budziku 240
  • Odpowiedz
@Polasz: kiedyś kolega mnie wkręcił, że chłop w Oplu kalibrze mial dwa liczniki bo sie na jednym nie mieściło. Na pierwszym było 0-200 a na drugim 200-400 xD chociaż znając kalibarzy to ktos mogl cos takiego zrobić
  • Odpowiedz