Wpis z mikrobloga

@EnderWiggin: Moje Stilo Abarth rozpędziłem do 240kmh licznikowego. 230 na GPS wyszło jak leciałem Autobahną z Nordschleife ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A sejaka 1.1 zwykłego dało radę do 180 kmh licznikowego. Sporting pojedzie mniej bo ma krótsza skrzynie. Z 1.2 16V i skrzynia z Punto 6 biegów dało radę wskazówkę dociągnąć pionowo w dół ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@EnderWiggin: Wolny. Tylko zmienne fazy rozrządu i zmienna geometria dolotu.
Szczerze jak się nim jedzie na limicie gdzie trzeba
często zmieniać biegi, hamować i znów się rozpędzać to fajniej się nim jedzie niż Coupe 2.0 20V Turbo mimo że ma mniej mocy. W Coupe turbo jednak ma trochę opóźnienia i nie ma tak szybko i płynnie momentu obrotowego co dosyć zmienia odczucia podczas jazdy.
Wszystko ma swoje plusy dodatnie i
  • Odpowiedz
@winsxspl 39 koni mech. z 1997 roku w 2022 pewnie było już mniej, nigdy nie wymieniany olej w skrzyni więc pewnie vmax był już niższy niż w młodości. Co jednak warte zauważenia do ok 60 km/h zbierało się to naprawdę zacnie i po mieście nie było dramatu. Zresztą powyżej 100 na godzinę to nie był dreszczyk emocji a już porządny dreszcz- zaczyna już życie przelatywać przed oczyma.
  • Odpowiedz
@Ciasto_hirol: 140KM i licznik do 220 km/h? W starym audi robiłem na liczniku 240+ a GPS pokazywał 220 przy 130KM. Co prawda trwało to z dobre kilka minut z gazem w podłodze ale 4 kończyła się przy 180km/h i wtedy 5 i prawie nic się nie działo ale lekko przyspieszał.
  • Odpowiedz