Aktywne Wpisy

WielkiNos +421
Podstarzałe juleczki i grażyny z korpo, których pracę z łatwością zastąpi wkrótce ai czują się lepsze od specjalistów nie do zastąpienia, którzy zarabiają kilka razy więcej niż one. Nieźle.
#p0lka #bekazrozowychpaskow #pieklomezczyzn
#p0lka #bekazrozowychpaskow #pieklomezczyzn
źródło: temp_file5107781677833259091
Pobierz
Moonman +3
garaż wolnostojący vs garaż w bryle domu, biorę po 500 od każdej drużyny i słucham państwa #budowadomu
gdzie garaż
- wolnostojący 37.1% (282)
- w bryle domu 62.9% (479)

Cześć, ponad 20 lat związku z osobą DDD i od roku poważnie myślę nad rozwodem. Trudność tej sytuacji to to, że ja to ON, a partnerem z DDD jest ONA. Czyli w rodzinie i znajomych te wszystkie winy to moja. Ja jestem tym złym zawsze i poważnie mam dość.
A podejrzewam, że partnerka wpisuje się w cykliczną p-----c emocjonalną. Wybuchy awantur o byle co, miesiące bez sexu, huśtawka nastrojów. Może być 3 miesiące idealnie i 3 miesiące totalnej emocjonalnej porażki. Po awanturze o nic następnego dnia udaje, że nic się nie wydarzyło. Te wahania mogą być w cyklu też i tygodniowym czy dziennym. I mam wrażenie, że z wiekiem się to nasila.
Mam już dość. Przytyłem, dopadła deprecha, zaczęła się egzystencja, Wiadomo, że sam nie jestem idealny (rodzina moja bez żadnych problemów), ale też zrozumienie mechanizmów jakie rządzą moją partnerką też mi trochę zajęło. A agresja rodzi agresję...
Myślę nad rozwodem ale bardzo go nie chcę. Trójka fajnych dzieciaków, kocham żonę (ale nie czuję odwzajemnienia) i chciałbym coś zdziałać, ale nie mam pomysłu. Byłem na terapii rodzinnej, ale po pół roku słuchania jakim to złym człowiekiem jestem (ze strony partnerki) miałem już dość.
Myślę namówić partnerkę, żeby poszła na psychoterapię w temacie DDD i ja osobno też na terapię indywidualną. Tylko czy to ma sens? Jeżeli ona się nie zgodzi, żeby pójść to czy ma to sens w moim przypadku?
Boję się, że 20 letnie doświadczenie z tego związku mówi mi, że to nic nie pomoże i albo się pogodzę z tym albo... muszę wziąć rozwód.
Wasze doświadczenia? Możecie polecić psychologów lub psychoterapeutów (Mazowieckie)?
#dda #ddd #psycholog #psychologia #relacje #zwiazki #terapia
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
źródło: DDD-rodzina
PobierzA w ogóle to chyba każda baba ma takie jazdy.
Moja tez ma odpały co powien czas.
Pilnuje się wtedy by nie powiedzieć o jedno słowo za dużo.
Masz już swoje lata. To nic fajnego w tym wieku szukać kogoś kto zostanie z Tobą do starości.
No i pomyśl też o niej. Czy chcesz ją z tymi problemami zostawić samą.
Skup się na
Niestety brak skruchy i rokowań poprawy zakończył zabawę w dom.
Pamiętaj że jeśli potrzebujesz to nie wstyd iść do psychologa (jeśli czujesz się
Bez względu na to co się wydarzy warto byś poszedł po wsparcie psychiatry i
Jak
@armandosek83: Ale wiem, że jak sama nie zacznie pracować to nie przeminą. Tu nie ma się co oszukiwać, kto nie zna osoby DDD ten nie wie o
Żeby był ladny (zacznijmy od tego, że zadbany i umyty), żeby dobrze zarabiał, żeby czegoś się dorobił lub dziedziczył, żeby nie był niski, żeby dawal emocje i był dynamiczny- ten opis wg wykopków to Chad 10/10.
I sprawdźmy czego przeciętny mirek 5/10 za chuchu wafla nie zrobi, a mógłby.
Ładna twarz: ona zaczyna się od niskiej zawartości tłuszczu (siłownia, bieganie, dieta), proste, białe zęby (ortodonta i dentysta),
@Dioromeh: U mnie pod tym kątem grzecznie, jakby wiedziała, że lepiej jakby Policja przyjechała to żeby nie była po alko. Czasem w weekend
To się leczy. Ale wymaga dużo samozaparcia i chęci z drugiej strony. To brak godzenia się z rzeczywistością. Było.. minęło i trzeba żyć
@Kitku_Karola: Chodziliśmy, ale właśnie miałem dość wiecznego słuchania jakim draniem jestem. Aż i w końcu pani psycholog musiała zwrócić uwagę, że... jest agresywna względem mnie na spotkaniach. Po pół roku, może ciut dłużej i miałem dość. Pomagało
@Dioromeh: Wiem, ogólnie całe życie u mnie ze sportem, stosuję metodę wychowywania dzieci przez sport. Ale sam po kontuzji troszkę zarosłem, ale czas wrócić na
Dom powinien być miejscem gdzie możesz się ewakuować przed złem całego świata. A nie walczyć o przetrwanie