Aktywne Wpisy

bArrek +44
Moim zdaniem studniówki to głupota lepiej zrobić ognisko i się n---------ć we własnym gronie

auto_reply +36
Jutro jadę na komisję lekarską. Mam schizofrenię, dwa razy już mi przedłużyli rentę. Dajcie trochę plusów na odwagę ᕦ(òóˇ)ᕤ #renta #schizofrenia

gdzie garaż
Czyli za 30m2 garaż w bryle płacisz tyle co za dom czyli jakieś 37,50zł, a za wolnostojący 359,70zł ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Może faktycznie lepiej wiatę otwartą sobie postawić.
Ja sam lubie mieć porządek w garażu i przyjemnie sobie z domu od razu wejść do garażu i do ciepłego auta w zimie (
1. Nie wychładzasz domu przy otwieraniu garażu
2. Mniejsza powierzchnia do ogrzewania budynku
3. Można lepiej ustawić pomieszenia na parterze
4. Jak masz elektryka to mniejsze ryzyko, że ci dom spłonie :)
garaż w bryle ma sens jeżeli nie możesz go z jakiegoś powodu postawić osobno.
I chyba nie zamierzam, ale dla mnie to głupie rozwiązanie i marnowanie powierzchni budynku wielkim klocem xd
Do tego nierozdzielenie powierzchni technicznej od życiowej, domowej, czy spaliny to nie wiem, ale może, i jak to piwnica/garaz, jedna wielka przechowalnia i zagracone pomieszanie.
Plusy
Dodam jeszcze, że podłoga na parterze to jest przestrzeń premium szczególnie dla starszych i niepełnosprawnych.
@lobo: Ale garażu nie musisz ogrzewać. Nie wychładza też domu bo izolujesz ściany przylegające do domu w ten sam sposób co cały dom.
@Hayabussa: nie rozumiem tego argumentu - przecież garaż jest niczym dodatkowa izolacja, zamiast gołej ściany. Na czym to "wyziębianie" domu polega? Raczej na plus jest to, że garaż jest odrobinę grzany przez mury części mieszkalnej.
No i można zimą wskoczyć w krótkim rękawku od razu do nie zamarzniętego auta (a jak się ma dzieci to ten efekt na plus jeszcze się