Wpis z mikrobloga

@GiorgioDiStefanAntonio: Etat to niewolnictwo tylko inni niewolnicy w komentarzach odpalili cope. Jak sie rodzilo dziecko na plantacji to tez nie znalo innego swiata, tu jest analogicznie.

Najlepsze jest to, ze nawet jak jestes na tyle ogarniety, ze widzisz jak bardzo cie okrada system z najcenniejszego zasobu jakim masz (czasu) dajac w zamian pieniadze, ktore traca na wartosci wzgledem wszystkiego innego to i tak do momentu uzyskania wolnosci finansowej nie docenisz
  • Odpowiedz
@GiorgioDiStefanAntonio: ciesz się, że nie jesteś babą, musiałbyś wstać o 5, aby się wyrobić na 7.30 ;p Ciesz się, że jeszcze dzieci nie masz. Jak będziesz miał, to zapomnisz o wszelkich netflixach, grach, spotkaniami ze znajomymi itd. :) Można mieć dzieci i jednocześnie mieć na nie wywalone, ale to nie jest dobre rozwiązanie :)
  • Odpowiedz
no dobra ale w Polsce praca na tirach tak nie wygląda

@swiezak5: Bo polska ma patologiczny system pracy, nie tylko na tirach ale w wielu branzach,
Wiec kazdy kto sie szanuje dal dyla juz dawno na zachod europy.
  • Odpowiedz
@AtrakcyjnyRozowyPasek: Uczyłem się w każdej wolnej chwili, ćwiczyłem, kodowałem ile wlazło. A czasu było mało miedzy budową domu pracą na 3 zmiany i wychowywaniem małych dzieci. Najważniejsza była konsekwencja i robienie małych postępów potem pierwsza rozmowa o prace w życiu i się dostałem od razu xD
  • Odpowiedz
@GiorgioDiStefanAntonio: Uwielbiam to jak człowiek narzeka, i ma prawo a nawet więcej, to jest UZASADNIONE narzekanie XD. To dostaje rady w stylu: rób rzadziej obiad i jeździj rowerem :D (co też nie są złymi radami) ale no k---a p------e to jest, wstajesz ciemno, przychodzisz w------y zero siły na cokolwiek i potem kończysz drzemiąc przed serialem o 21:30
  • Odpowiedz