Wpis z mikrobloga

No nie wytrzymam kur*a i ja całe życie mam wstawać o 6 żeby dojechać na 7:30 potem wyjść, robić obiad, jakieś zakupy, trening i mamy 20. No ja pier**łe to życie takie. Mam już dość robota w korpo to w tym samych godzinach to jest masakra, z jednej strony lepsze niż 3 zmianowka w kołchozie, ale obecnie wychodzę gdy jest ciemno i wracam gdy jest ciemno co to za życie.

Myślę o
  • Odpowiedz
dieta pudełkową i odpada chodzenie po sklepach i gotowanie obiadów. Jak przerażają Cie koszty to policz sobie ze mozesz robić np +1h dłużej w kolchodzie za 50% nadgodzin a to i tak wyjdzie Ci lepiej nic czas jaki poswiecisz na przygotowanie produktów

@shroon: nie w każdej firmie można tak po prostu wziąć nadgodziny i robić godzinę dłużej.
  • Odpowiedz
@GiorgioDiStefanAntonio: Tysiące lat wojen, biedy, chorób, niewolnictwa i dramatycznych warunków życia. Wreszcie osiągnęliśmy dobrobyt, wysoki poziom cywilizacyjny. Praktycznie każdy ma dostęp do bieżącej wody, jedzenia i opieki medycznej.
A wykopek co? No jest mu trudno, bo musi wstawać rano i robić zakupy. No ja p------ę.
  • Odpowiedz
@GiorgioDiStefanAntonio: Idź zapieprzać na budowę jako robol. Siłka nie będzie potrzebna, zakupy zrobisz w przewie, a zamiast obiadu będzie trzecia małpka bananowa. Oba zajęcia łączy tylko to, że robi się ciemno #pdk

idź na swoje zobaczysz co znaczy pracować

@sberatel: Patrz wyżej ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@GiorgioDiStefanAntonio: Mnie po 6 latach klepania w komputer też d-----ł taki tryb pracy, a może bardziej wszystko dookoła: nie było z kim pogadać, roboty od c---a, p---------e się z klientami, no tak naprawdę tylko kasa była dobra. Rzuciłem wszystko w p---u i poszedłem na kolej, jestem maszynistą i to najlepsza decyzja jaką mogłem podjąć. W miesiącu idę do roboty 13-14 razy, zaczynam o różnych godzinach ale taki tryb pracy jest
  • Odpowiedz
@GiorgioDiStefanAntonio: zmień pracę weź kredyt.
Zatrudnij się na dostawcę chleba/mięsa/leków, będziesz pracował 3/4-12 będziesz miał "cały dzień dla siebie".
Żyjesz w takim położeniu geograficznym jakim żyjesz zawsze możesz wyjechać tam gdzie dłuższy dzień hehe.
A do do czego na zakupach czy siłowni potrzebne ci słońce.
  • Odpowiedz
@jegertilbake: brzmi pięknie ale nie zapominaj, ze wiekszosc ludzi nie ma totalnie świadomości ile rozkręcenie własnego biznesu wymaga na poczatku ogromu poświęcenia, potrzeby ciaglego nawiazywania kontaktów, dobrze by było mieć kasę na rozruch. Wielu tez ludzi nie kuma ile trzeba zrobic rzeczy wbrew sobie i wyjscia ze strefy komfortu żeby dojść do takiego stanu rzeczy. Od samego przeczytania książki do dzialan to daleka droga...
  • Odpowiedz
@bezzebna_modliszka: No, ale ta ksiazka wspomina o wszystkim co wymieniles. Wiadomo, ze nie mozesz byc leniwa cipą bez determinacji. Po prostu ambitne osoby, ktore wywiazuja sie ze swoich obowiazkow terminowo i rozumieja potrzeby klienta marnuja sie na etacie. Jak juz zbuduje sie kapital i poduszke to czas wykonac kolejny krok i pracowac na siebie. Szczegolnie, ze nie musisz od razu rzucac pracy czesto albo jak sie nie uda to najwyzej
  • Odpowiedz
nie masz za mało czasu tylko jesteś słabo zorganizowany skoro codziennie musisz robić zakupy i obiad. Zakładam, że jak zaczynasz 7:30 w korpo to wychodzisz 15:30. Do tego pół godziny drogi masz do roboty. Przecież to jest kupa czasu.

@bezzebna_modliszka: kupa czasu mordo leniu jeden, ja to jeszcze robię darmowe nadgodziny codziennie i na wszystko mam czas

xD
bylemzielonko - >nie masz za mało czasu tylko jesteś słabo zorganizowany skoro codzie...

źródło: E2D55CC7-FCF4-4863-BE05-6ECB8D0A625C

Pobierz
  • Odpowiedz