Wpis z mikrobloga

Tomasz Schuchardt po roli w Domu Dobrym Smarzowskiego spotkał się z ogromną falą hejtu.
Ludzie (w większości kobiety 60+) życzą mu śmierci, zgwałcenia przez osła (!), śmierci dziecka czy dożywotniego kalectwa. Ktoś mu też porysował samochód kluczami gdy był na zakupach.

Jakie deficyty kognitywne trzeba posiadać, żeby nie odróżniać aktora od roli? Rozumiem że żyjemy w banieczkach ale ja nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić takiej osoby. Jak tacy ludzie żyją?
Gdy widzą w centrum handlowym typa przebranego za mikołaja, to myslą że przybył na saniach z laponii?

Ja jeszcze rozumiem że Smarzowski czy Schuchardt są jechani przez jakiś stulejarzy pod wezwaniem świętego blackpylla, bo tam się nie spodziewam ostrych motyk w szopie, ale atak pań starszych? Bo zagrał ROLE przemocowca?
#film #ciekawostki #polska
thorgoth - Tomasz Schuchardt po roli w Domu Dobrym Smarzowskiego spotkał się z ogromn...

źródło: 0111427209833992_n

Pobierz
  • 244
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 6
@ehhniestety: owszem, prawda typu g---o-pillowego. Dla stulejarzy świat jest czarno-biały, są dobrzy oni i złe kobiety. Przy takim filtrze na mózgu film Smarzowskiego jest zły i dlatego powstają takie wpisy jak ten który zalinkowałem
  • Odpowiedz
@thorgoth: Polecam Balladę o Januszku. Ponoć żadna polska aktorka nie chciała zagrać matki ze względu na to, że mogłaby by być później hejtowana. Poza tym przyjmij, że jakieś 90% naszego społeczeństwa to debile i nie odróżniają roli od człowieka.
  • Odpowiedz
@thorgoth: widziałam kiedyś jakiś artykuł, że osoby które grają przestępców w serialach też mają potem problemy, a niektórzy nawet dzwonią na policję xD

Jest to dla mnie absurdalne, ale pomijając, że część społeczeństwa od początku życia miała problemy z myśleniem xD
To z wiekiem też umiejętności rozumienia logicznego i łączenia wzorców mogą się osłabiać.
Ciekawi mnie tylko, gdzie tyle 60 latków oglądało film, skoro leci w kinach dopiero xd
Trochę
  • Odpowiedz
@thorgoth: aż mi trochę śmierdzi fejkiem dla autopromocji. Wiem, że niektórzy nie potrafią rozróżnić aktora od roli, ale coś nie wierzę, żeby stare baby szły do kina i to na ten film.
  • Odpowiedz
@thorgoth: aktor który gra Andrzeja w M jak miłość wstawiał kiedyś post, że też mu ludzie życzą śmierci, bo nie ogarniają, że to rola aktorska (zdradził w serialu swoją żonę) XD
  • Odpowiedz
Też mi się nie chce w to wierzyć trochę. XD

W pierwszych erach Hollywood to było ponoć dość częste, no ale umówmy się że to był jeszcze świat kiedy ludzie ciągle zdobywali informacje rozmową twarzą w twarz z kimśtam, mogło ich to mylić...
  • Odpowiedz
w 2005 to stare baby i dziady przed Adamczykiem klękały xDDD

@tellet: pamiętam. Wtedy PiS wygrał wybory i każdy mówił, że spokojnie zaraz moherowe berety zemrą i PiS trafi na śmietnik historii. Jest 20 lat później, jesteśmy świeżo po 8 latach ich destrukcyjnych rządów, a oni mają dalej 30% poparcia xD a z innymi degeneratami pokroju konfederacji i brauna to ponad 50% xD
  • Odpowiedz
@thorgoth: teraz doszło do mnie, że niektórzy aktorzy mogą źle znosić niektóre role psychicznie właśnie przez takie coś :D amerykańska produkcja jest przecież na większą skale
  • Odpowiedz
Ocalała z Holocaustu kobieta zaczęła się cała trząść na widok aktora w nazistowskim mundurze, który przypominał jej prawdziwego zbrodniarza.

@DaveZ: mimo, że w ogóle nie byli podobni xD
  • Odpowiedz