Wpis z mikrobloga

Tomasz Schuchardt po roli w Domu Dobrym Smarzowskiego spotkał się z ogromną falą hejtu.
Ludzie (w większości kobiety 60+) życzą mu śmierci, zgwałcenia przez osła (!), śmierci dziecka czy dożywotniego kalectwa. Ktoś mu też porysował samochód kluczami gdy był na zakupach.

Jakie deficyty kognitywne trzeba posiadać, żeby nie odróżniać aktora od roli? Rozumiem że żyjemy w banieczkach ale ja nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić takiej osoby. Jak tacy ludzie żyją?
Gdy widzą w centrum handlowym typa przebranego za mikołaja, to myslą że przybył na saniach z laponii?

Ja jeszcze rozumiem że Smarzowski czy Schuchardt są jechani przez jakiś stulejarzy pod wezwaniem świętego blackpylla, bo tam się nie spodziewam ostrych motyk w szopie, ale atak pań starszych? Bo zagrał ROLE przemocowca?
#film #ciekawostki #polska
thorgoth - Tomasz Schuchardt po roli w Domu Dobrym Smarzowskiego spotkał się z ogromn...

źródło: 0111427209833992_n

Pobierz
  • 244
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1206
@thorgoth większość ludzi nie różni się od małp. Tylko kopiowanie zachowań stadnych. Żadnej inteligencji. Mój ojciec od COVID ciągle przeglądał FB. Rok temu zaczął się kłócić że ziemia jest płaska. Później inne urojenia. Wypierał argumenty bo jemu się wydawało że jest inaczej. W sierpniu przekroczył granicę i uznałem że kontakt nie ma sensu. Każdego dnia widzę debili którzy nie powinni mieć prawa człowieka. Ja się dziwię że policja nie wydała oświadczenia
  • Odpowiedz
  • 284
@thorgoth: Chciałbym widzieć reakcję takiej starej baby, która spotkałaby Piotra Adamczyka xD

MATKO BOSKO ŚWIĘTA PRZECIEŻ TO PAPIEŻ!!!! OJCIEC ŚWIĘTY ZMARTWYCHWSTAŁ!!!!1
  • Odpowiedz
@thorgoth: najgorszy film na którym byłem. Tak jakby feministki pisały scenariusz. Prawie wszyscy faceci w tym filmie to najg... ku..., tylko kobiety były dobre.

2 tylko było dobrych - jeden na 10s , gdzie mówił, jak go żona oszukała, a drugi jak chciał ochronić kobietę, ale źli inni faceci mu na to nie pozwolili.

A reszta filmu konkretna odklejka feministek, że każdy facet, nawet policjant to przemocowiec i popiera p-----c.
  • Odpowiedz
  • 825
@thorgoth:

ale atak pań starszych? Bo zagrał ROLE przemocowca?

Widzisz jaki ty młody jesteś.
Przy "Karol- Człowiek, który został zbrodniarzem" (czy jakoś tak) w 2005 to stare baby i dziady przed Adamczykiem klękały xDDD
  • Odpowiedz
  • 181
@H_Moody: Jack Gleeson czyli Joffrey z Gry o Tron też swego czasu miał zaspamioną skrzynke jakimiś bluzgami i tekstami że jest najgorszym aktorem świata.
To ostatnie jest granulatem kretynizmu, biorąc pod uwagę jakie emocje wzbudziła jego rola można powiedzieć że zagrał wręcz fantastycznie
  • Odpowiedz
@new-object: no a główna bohaterka która w alternatywnej wersji wlewa domestos do mleka to jest dobra kobieta? a główna bohaterka, która w alternatywnej wersji wbija nóż w brzuch mężowi to jest dobra kobieta? a główna bohaterka, która w alternatywnej wersji topi męża w szambie to jest dobra kobieta? a matka głównej bohaterki, która jest toksyczną, starą torbą i wyrzuca ją z domu zarzucając prostytucję to jest dobra kobieta? a MURZYŃSKA
  • Odpowiedz
@thorgoth: swego czasu Mirosław Baka po roli w filmie "Krótki film o zabijaniu" też był wyzywany na ulicy od morderców. Ludzie którzy nie odróżniają fikcji od rzeczywistości powinni być przebadani przez psychiatrę.
  • Odpowiedz
@thorgoth: to jest wbrew pozorom nie takie najnowsze zjawisko. Masa ludzi, nie tylko zresztą u nas ma problemy z rozróżnieniem fikcji od rzeczywistości. Pamiętam jak:
- jeden z aktorów z "13 reasons why" spotkał się z podobną fala hejtu co pan Schuchardt,
- aktor wcielający się w "Balladzie o Januszku" w tytułowego bohatera przez szykany (to były czasy PRL) skończył z aktorstwem;
- kiedy w pierwszych odcinkach "Klanu" Michał Chojnicki
  • Odpowiedz
@thorgoth: Chciałbym widzieć reakcję takiej starej baby, która spotkałaby Piotra Adamczyka xD

@DaveZ: a to Adamczyk mówi że non stop tak ma :D Tutaj jak np grał jakiegoś hiterlowca czy coś

albo np.

To, co mnie spotkało w Meksyku, to było coś niezdrowego, bo chcieli mnie traktować jako reinkarnację Jana Pawła II. Kiedy pojechałem tam promować film, no to byłem wielokrotnie w takiej jakiejś sytuacji, że tłum napierał,
Radus - >@thorgoth: Chciałbym widzieć reakcję takiej starej baby, która spotkałaby Pi...
  • Odpowiedz
@thorgoth: Choć z drugiej strony takie zatarcie postrzegania granicy między życiem a rolą filmową może u niektórych nastąpić w wyniku traumatycznych przeżyć. Znany jest przypadek Mili Pfefferberg, która na planie Listy Schindlera została przedstawiona przez Spielberga Ralphowi Fiennesowi, który grał Amona Goetha. Ocalała z Holocaustu kobieta zaczęła się cała trząść na widok aktora w nazistowskim mundurze, który przypominał jej prawdziwego zbrodniarza.

When Fiennes, in full Hauptsturmfuhrer regalia, was introduced by
  • Odpowiedz