Wpis z mikrobloga

Tomasz Schuchardt po roli w Domu Dobrym Smarzowskiego spotkał się z ogromną falą hejtu.
Ludzie (w większości kobiety 60+) życzą mu śmierci, zgwałcenia przez osła (!), śmierci dziecka czy dożywotniego kalectwa. Ktoś mu też porysował samochód kluczami gdy był na zakupach.

Jakie deficyty kognitywne trzeba posiadać, żeby nie odróżniać aktora od roli? Rozumiem że żyjemy w banieczkach ale ja nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić takiej osoby. Jak tacy ludzie żyją?
Gdy widzą w centrum handlowym typa przebranego za mikołaja, to myslą że przybył na saniach z laponii?

Ja jeszcze rozumiem że Smarzowski czy Schuchardt są jechani przez jakiś stulejarzy pod wezwaniem świętego blackpylla, bo tam się nie spodziewam ostrych motyk w szopie, ale atak pań starszych? Bo zagrał ROLE przemocowca?
#film #ciekawostki #polska
thorgoth - Tomasz Schuchardt po roli w Domu Dobrym Smarzowskiego spotkał się z ogromn...

źródło: 0111427209833992_n

Pobierz
  • 244
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@thorgoth: Jak do Polski trafił format „trudne sprawy” to też mnóstwo ludzi myślało że to jest na prawdę :) Stara osoba z mojego otoczenia która tak myślała nie jest w stanie wskazać Polski na globusie.
  • Odpowiedz
@thorgoth czyli potwierdzasz, że film jest skierowany do osób, którym bliżej do poglądów feministycznych i mizoandrycznych? Zastanawiałem się czy pójść ze swoją kobietą, ale mam uczulenie na propagandę i manipulacje, a zwłaszcza na selektywne szufladkowanie konkretnych grup ze względu na wiek czy płeć.
  • Odpowiedz
Dlatego starszym osobom powinny być odbierane prawa wyborcze bo nie odróżniaja telewizora od rzeczywistości i każdy kit można im wcisnać a te ckliwe historie o garnkach... Jakim cudem to pokolenie przetrwało tak długo...
  • Odpowiedz
@thorgoth: kiedys byla sytuacja jak zaczęły powstawać paradokumenty typu trudne sprawy czy inna sędzia Wesołowska to pobili typa gral gościa co się znęcał nad była zona
  • Odpowiedz
Nie wiem jak się nazywa taka jednostka chorobowa…
Pracowałem kiedyś przy g---o serialach typu docu crime itp. Zdarzało się nam miewać zdjęcia w weekendy i wtedy było najweselej. Całe rodziny były w stanie przejechać całą Polskę (Lublin-Wrocław), żeby chociaż pocałować klamkę domu głównego bohatera. Byli bardzo szczęśliwi kiedy okazywało się, że akurat wtedy nagrywamy i wszyscy ich idole są na miejscu. Sytuacji w mieście, kiedy ludzie podchodzili do aktorów i mówili rzeczy
  • Odpowiedz
@thorgoth: A bo to on jeden? Przecież takich historii było mnóstwo, i to jeszcze w latach '90 oraz na początku '00.

I to nie aktorzy, ale właśnie aktorki grające pierwszoplanowe role w najpopularniejszych serialach były najczęściej zaczepiane - głównie przez kobiety, fanki seriali i filmów w których występowały. Aktorki te wspominały o podobnych sytuacjach kiedy zaczepiały je jakieś kobiety na ulicy, zwracały się do nich imieniem odgrywanych przez nie postaci i
  • Odpowiedz
@thorgoth: Wyobraź sobie że można mieć spore deficyty kognitywne odwalając takie rzeczy po obejrzeniu filmu. Dodatkowo na jednym kilometrze kwadratowym mieszka sporo takich ludzi są to głównie wioski. Już wiesz dlaczego większość ludzi ucieka do miast? Nie ucieka tylko za pracą.
( ͡° ͜ʖ ͡° )*:
  • Odpowiedz