Aktywne Wpisy

yahoomlody +84
źródło: temp_file4322187448826232945
Pobierz
Medokin99 +120
#motoryzacja #honda
Jeżeli myśleliście że ostatnio mieliście nie farta to przeczytajcie to.
Wczoraj udało mi się zakupić mój pierwszy samochód, byłem wraz z właścicielem na stacji diagnostycznej, żadnej rdzy, żadnych wycieków, perełka.
O godzinie 19 wróciłem pod blok i zaparkowałem, poszedłem spać a o 6 budzi mnie policja
- dzień dobry, czy jest pan właścicielem hondy?
Jeżeli myśleliście że ostatnio mieliście nie farta to przeczytajcie to.
Wczoraj udało mi się zakupić mój pierwszy samochód, byłem wraz z właścicielem na stacji diagnostycznej, żadnej rdzy, żadnych wycieków, perełka.
O godzinie 19 wróciłem pod blok i zaparkowałem, poszedłem spać a o 6 budzi mnie policja
- dzień dobry, czy jest pan właścicielem hondy?
źródło: IMG_8733
Pobierz

Moje pokolenie dorastało równolegle z technologią. W dzieciństwie obserwowaliśmy pierwsze początki internetu, w nastoletniości przeżywaliśmy rozkwit social mediów i smartfonów, a w dorosłość weszliśmy już w erę sztucznej inteligencji. Wielu z nas pamięta jeszcze telefony sprzed smartfonów, klawiatury T9 i polifoniczne dzwonki, a jednocześnie dziś żyjemy w świecie, w którym wszystko jest niemal idealnie dopracowane.
Na przestrzeni tych nieco ponad 20 lat technologia rozwinęła się w niesamowitym tempie. Dziś wszystko jest profesjonalne i zaawansowane, ale nie ma już tej magii nowości, która towarzyszyła pierwszym przełomom. To, co obserwujemy teraz, to bardziej ewolucja niż rewolucja — udoskonalanie tego, co już znamy.
Ciekawe tylko, czy w kolejnych latach coś jeszcze zdoła nas naprawdę zaskoczyć. Patrząc na historię, można przypuszczać, że to jeszcze nie koniec. W końcu w latach 90., a nawet wcześniej, mało kto spodziewał się, że technologia tak szybko zmieni świat. A jednak zmieniła — i to bardziej, niż ktokolwiek mógł sobie wyobrazić.
@_anomim2002: IMO:
Może w latach 2028-30 powstanie pierwsza ASI (superinteligentna AGI). W tym czasie nową naukę i technologię nie będą już prawdopodobnie tworzyć ludzie, ale kolejne modele i generacje ASI. ASI z czasem będzie tworzyć tak skomplikowaną technologię, że nawet dla geniuszy będzie ona nie do odróżnienia od magii.
Rozwój samej ASI, nauki, i technologii będzie coraz szybszy,
@_anomim2002: Prawda jest taka, że czegokolwiek nie mówić i żeby za daleko nie wybiegać myślą w przeszłość to jeszcze w 2010-2012 roku żeby nie wybiegać myślą w przeszłość za bardzo rzeczy takie jak samochody elektryczne które dziś widzisz wszędzie kiedyś traktowane
Nawet jak spekulanci giełdowi nadmuchali bańkę na AI, to co najwyżej oni walną na pysk, jak bańka pęknie na AI. Może jeszcze małe start-upy z AI dostaną po tyłku, jak nie będą na siebie zarabiać.
A cała reszta będzie się świetnie trzymała, tak samo jak było z dotocmami.
Ludzie po pękniętej bańce na dotcomy nie wrócili do jaskiń, i teraz tez nie wrócą. ;)
Ale AI raczej z nami zostanie, tak jak zostało TCP/IP pomimo bańki dotcomowej.
@Yuri_Yslin: Tak, tyle że "AI" nie jest żadną inteligencją, i to co zostanie to garstka narzędzi gdzie architektura modeli transformer się sprawdza. Tymczasem wmawia się wszystkim że to jakaś wielka rewolucja i że to faktycznie jest inteligencja. W ChatGPT musieli wpakować całą wiedzę ludzką której jeden człowiek w życiu by nie przerobił aby osiągnąć przekonującą iluzję "inteligencji",
Świat za 10 lat IMO nijak nie będzie przypominał obecnego, co nie oznacza, że będzie lepszy.
LLM nie osiągnie AGI - to wiadomo od dłuższego czasu, niektórzy uwierzyli za bardzo w p---------e Altmana, ale na LLM świat
@Yuri_Yslin: Ja właśnie wątpię w skalę tej rewolucji. Tak, jest to rewolucja, ale nadmuchana tak samo jak bańka giełdowa z nią związana. Prawdziwa skala rewolucji ujawni się dopiero gdy ta bańka pęknie, inwestorzy zaczną skakać z wieżowców jak w starych dobrych czasach po 9/11, a skala tego szaleństwa będzie zmuszona do zmniejszenia się właśnie do tego zakresu gdzie modele zrodzone z AIAYN zmieniają
Komputery kwantowe. Nie wiadomo tylko czy powstaną za 5, 10, 20 czy 50 lat. Jeśli dożyjemy, to zmienią one świat.
O tym cały czas mówię. Fajnie zobaczyć komentarz z
Rozmawiamy tutaj o rozwoju i rewolucji, a nie zarabianiu.
Poza tym, pytanie czy w ogóle dojdzie do kolejnego przełomu w innowacjach biorąc
Chciałem poczytać o tym Doge v. Ford.
- Wpisuję w
źródło: 1000054814
Pobierzhttps://todaylegal.pl/spor-dodge-v-ford-dywidendy-i-interes-spolki-2/
Tak obecnie wygląda internet (Google, ale to odzwierciedlenie):
- Tryb
źródło: 1000054812
Pobierz