Wpis z mikrobloga

Przeprowadziłem się na wieś z dużego miasta. 37 lat we Wrocławiu i miałem dość. Remontujemy własnymi siłami dom na końcu wioski pod lasem, czasem słychać szczekanie psa, ludzie - może 3 osoby na dobę przechodzą idąc jeszcze na grzyby. Cieszę się, że taką decyzję podjąłem jeszcze przed czterdziestką, bo już wiem, że mimo braku czasu (od rana praca przy kompie, wieczorem i weekendy remont), to była najlepsza decyzja w życiu. Nigdy nie czułem się tak spokojny, zrelaksowany, cieszący się na każdy następny dzień! Wiem, że nie każdy może, nie każdy chce, ale po dwóch miesiącach bez ciepłej wody, bez kuchni i z toitojem na dworze, nie żałuję decyzji! Polecam #wies #remontujzwykopem
pjakubov - Przeprowadziłem się na wieś z dużego miasta. 37 lat we Wrocławiu i miałem ...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 95
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Afrobiker: spoczko, po prostu zastanawia po co zadowolony z życia człowiek sadziłby takie bzdurne teksty. No chyba, że w mieście faktycznie mieszkaleś tylko w slumsach i nigdy bogatszej dzielnicy nie widziałeś ;)
  • Odpowiedz
@pjakubov gratuluje decyzji
Od siebie dodam, ze mieszkam na wsi i jezdze na daczę pod granice bialoruska. No kurde tam odpoczywam psychicznie, piec kaflowy przyjemnie grzeje, leczy wrecz.

Zycze duzo cierpliwosci i duzo sil w remoncie!
Btw. Gdzie sie przeprowadzilscie?
  • Odpowiedz
@Marysiabaton piszę z doświadczenia ja podobnie jak znajomi z klasy siedzieliśmy w mieście do czasu jak się nie dorobiliśmy bo wtedy pierwszą decyzją każdego z nas było szukanie działki i stawianie domu. Miasto jest fajne dla młodych którzy w pełni z niego korzystają z wiekiem coraz mniej czasu spędzasz na mieście a coraz częściej z niego uciekasz szukając innych atrakcji więc po co marnować pieniądze na ciągłe wyjazdy jak można się
  • Odpowiedz
@pjakubov: Po części o tym marzyłem ale na starość jednak fajnie mieszkać w mieście, mieć wszystko pod ręką, nie posiadać samochodu (wiele osób z mojej rodziny po 70 wolało zaprzestać jazdy w takim wieku, a i jakie to oszczędności) tylko korzystać z dobrze działającej komunikacji miejskiej albo tanich taksówek typu uber, bolt, bliski dojazd do wielu sklepów, aptek, szpitali itd. Jednak chciałbym drugi dom za miastem żeby jechać odpocząć. No
  • Odpowiedz
Myślę że w każdym mieście tak to wygląda ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

@Afrobiker: czyli poprawniej byłoby napisać, że to kwestia stylu życia. Ja mam 4 dychy i gdyby ktoś mi podarowal dom za miastem to sprzedałabym go w try miga, zatem - styl życia, a nie kasa.
  • Odpowiedz
@Marysiabaton styl życia zawsze wiąże się z kasą ( ͡~ ͜ʖ ͡°) kupno działki i postawienie domu na przedmieściach kosztuje więcej niż zakup dużego mieszkania w mieście bo nie mówimy tu o wyprowadzce na Podlasie tylko o budowie domu z którego bez stresu dojeżdża się do pracy w mieście. Do pracy z mieszkania dojeżdżałem w 10 minut z domu do tej samej pracy dojeżdżam w 20 (
  • Odpowiedz
nie mówimy tu o wyprowadzce na Podlasie tylko o budowie domu z którego bez stresu dojeżdża się do pracy w mieście.

@Afrobiker: nie mówimy tutaj o baraku w Płocku tylko o przestronnym mieszkaniu w centrum Warszawy
  • Odpowiedz
@Afrobiker: w Wawie 40 metrów na Żoliborzu chodzi od 2 baniek. Zresztą to bez znaczenia, masz jakieś potężne kompleksy z tym hajsem, brzmisz jak nowobogacki, który uważa, że kasa pozwoli mu zapomnieć o blokowisku na ktorym się wychował ale ta kasa jednak nie daje takiego prestiżu jak telewizja obiecała i tak musi cisnąc na wykopie ;>
  • Odpowiedz
@Afrobiker: ogólnikowa bzdura. Wszystko zależy jakie miasto, jakie przedmieście, jakie mieszkanie, jaki dom, zmiennych jest od cholery. Na samym wypoku masz zalew postów od warszawo-sceptycznych, że chyba trzeba mieć coś z głową żeby kupować mieszkanie w wawie jak za polowe tego można mieć domek ( ͡° ͜ʖ ͡°) Po prostu puściłeś na początku brzydkiego bąka z powodu niewiadomego (choć się domyślam ( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz
@Marysiabaton nie masz pojęcia ile jest warta twoja nieruchomość? Ok to sprawdź to sobie i odpowiedz na pytanie czy sprzedając to mieszkanie jesteś w stanie kupić dom na przedmieściach Warszawy ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Marysiabaton żeby sobie uświadomić co ile jest warte bo z uporem maniaka twierdzisz że mieszkanie w bloku jest warte więcej niż dom na przedmieściach ¯_(ツ)_/¯

Nikt ci nie każe wystawiać tego na sprzedaż ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz