Wpis z mikrobloga

Przeprowadziłem się na wieś z dużego miasta. 37 lat we Wrocławiu i miałem dość. Remontujemy własnymi siłami dom na końcu wioski pod lasem, czasem słychać szczekanie psa, ludzie - może 3 osoby na dobę przechodzą idąc jeszcze na grzyby. Cieszę się, że taką decyzję podjąłem jeszcze przed czterdziestką, bo już wiem, że mimo braku czasu (od rana praca przy kompie, wieczorem i weekendy remont), to była najlepsza decyzja w życiu. Nigdy nie czułem się tak spokojny, zrelaksowany, cieszący się na każdy następny dzień! Wiem, że nie każdy może, nie każdy chce, ale po dwóch miesiącach bez ciepłej wody, bez kuchni i z toitojem na dworze, nie żałuję decyzji! Polecam #wies #remontujzwykopem
pjakubov - Przeprowadziłem się na wieś z dużego miasta. 37 lat we Wrocławiu i miałem ...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 95
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Bo taka decyzja nie jest dla wszystkich. My i tak w mieście korzystaliśmy jedynie tylko z lidla i biedronki, a ze znajomymi widywaliśmy się raz na dwa-trzy miesiące. Jak ktoś bardziej korzysta z miasta i lubi ludzi, to się tu nie odnajdzie

@pjakubov: nie wierzę, taki normalny, stonowany komentarz, którego autor rozumie różnice w potrzebach i preferencjach innych ludzi jest w top?

Czy to na pewno wykop? ( ͡°
  • Odpowiedz
@pjakubov:

To raczej społeczeństwo narzuca, że dzieci muszą chodzić już nie do rejonowych szkół, tylko do “renomowanych”

to nie tak, niektórzy szukaja alternatywy dla bismarckiej szkoły która zabija całą kreatywność i plagi smartfonów i byle jakości . Tego na wsi nie znajdziesz w przeciwieństwie do większych miast
  • Odpowiedz
My i tak w mieście korzystaliśmy jedynie tylko z lidla i biedronki,

@pjakubov: tak jak większość szczurów miejskich. Ale lecą do klitki w betonie jak muchy do kupy ¯\(ツ)/¯
Witamy wśród wolnych ludzi z godnością i rozumem.
  • Odpowiedz
@pjakubov bliżej Niemiec czy Czech? Żeby było śmieszniej u mnie też level 37 i też uciekłem z miasta (wwa od urodzenia) na wieś na Dolny Śląsk (kotlina Kłodzka) jakieś 2-3 lata temu. Żona + córka here. 😁
  • Odpowiedz
@D1STR0Y w jakiej branży pracujesz, że mogłeś sobie na to pozwolić? Od jakiegoś czasu również chodzi mi po głowie ucieczka z miasta, ale jestem przywiązany do Wawy, brak możliwości pracy zdalnej…
  • Odpowiedz
  • 0
@Wierszu Projektuje meble dla stolarzy, ale też dla indywidualnych osób, które chcą sobie sami je złożyć. Takie dokumentacje/instrukcje przygotowuje wraz z listą materiałów. Nie wiem czy będę to robił całe życie, ale na chwilę obecną daje mi to trochę wolności i spokoju po 12 latach ciągłego z--------u i stresu związanego z prowadzeniem własnej stolarni i zatrudnianiem ludzi.
  • Odpowiedz
@Wierszu IT i ofc zdalna. Gdyby nie to to bym się raczej nie zdecydował. Myslimy z żoną o jakiejś działalności bo możliwości tutaj są. Ja też byłem przywiązany ale zdalna w czasie covida była zapalnikiem aby cos zmienić bo wydawało się że stoimy w miejscu 🙃 nie żałujemy generalnie.
  • Odpowiedz