Przeprowadziłem się na wieś z dużego miasta. 37 lat we Wrocławiu i miałem dość. Remontujemy własnymi siłami dom na końcu wioski pod lasem, czasem słychać szczekanie psa, ludzie - może 3 osoby na dobę przechodzą idąc jeszcze na grzyby. Cieszę się, że taką decyzję podjąłem jeszcze przed czterdziestką, bo już wiem, że mimo braku czasu (od rana praca przy kompie, wieczorem i weekendy remont), to była najlepsza decyzja w życiu. Nigdy nie czułem się tak spokojny, zrelaksowany, cieszący się na każdy następny dzień! Wiem, że nie każdy może, nie każdy chce, ale po dwóch miesiącach bez ciepłej wody, bez kuchni i z toitojem na dworze, nie żałuję decyzji! Polecam #wies #remontujzwykopem
@Afrobiker: nie, to ty z uporem maniaka twierdzisz, że miasto = bieda, wiocha = kasa. Mieszkam Złota 44, 70k za metr, nade mną( Lewandowski. Albo 4 pokoje w wysokiej kamienicy na Mokotowie 27k za metr. Albo w Piano House na powiślu, tam ceny obadaj. I co teraz? ( ͡°͜ʖ͡°)
@Marysiabaton nic nadal twierdzę że na osiedlu domów jednorodzinnych pod Warszawą mieszka więcej bogatych warszawiaków niż na Żoliborzu a Złota 44 w większości jest wykupiona przez inwestorów którzy Warszawę widzieli tylko w sieci ( ͡º͜ʖ͡º) przeglądam sobie właśnie nieruchomości w okolicy i widzę że domy średnio tam są wystawiane za 6 mln w górę i to nie są podmiejskie wille a zwykle domki jednorodzinne z
@Marysiabaton nie narzekam na brak snu i nie jestem krezusem wbrew temu co myślisz. Wiem że w Warszawie rynek nieruchomości stoi na głowie bo macie tam ceny jak w Berlinie czy Londynie. U mnie na Podbeskidziu żeby postawić dom na przedmieściach wystarczy mieć zdolność kredytową na poziomie miliona zł czyli odpowiednik 2 pokojowego mieszkania na Żoliborzu ( ͡~ ͜ʖ͡°) a przeciętny zjadacz chleba w stolicy wcale
@pjakubov no i pewnie jeżdżą autem w te i we wte z tymi dziećmi wszędzie. Szkoła, urodziny kolegi, wycieczka szkolna, zajęcia dodatkowe, treningi piłki nożnej. Jeden z tamtych rodziców nie ma życia, albo dzieci nie mają życia społecznego
@Afrobiker: to wygląda na poważny meltdown, kiedyś kolega coś takiego mi zafundował i tydzień później był w psychiatryku. Cziluj tam na swojej przestrzeni, dotknij łąki, dotknij arów
@Marysiabaton nie ma ludzi zdrowych psychicznie są tylko źle zdiagnozowani ( ͡~ ͜ʖ͡°) dzisiaj tak p----i że z wyra ciężko było wyjść a po łące najlepiej się biega boso więc pewnie na wiosnę chyba że się ciepło zrobi ( ͡º͜ʖ͡º)
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzMieszkam Złota 44, 70k za metr, nade mną( Lewandowski. Albo 4 pokoje w wysokiej kamienicy na Mokotowie 27k za metr. Albo w Piano House na powiślu, tam ceny obadaj. I co teraz? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Afrobiker: cokolwiek pozwala ci lepiej spać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Afrobiker: ani przez moment tak nie myślałam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
no i fajnie, każdego powinno być stać na takie lokum i życie w jakim mu dobrze.
@Afrobiker: so I'm learning...