Wpis z mikrobloga

Mam pytanie czy ktoś z was zadzwonił na policję widząc osobę z rasą agresywną bez kagańca lub bez smyczy?

U mnie na osiedlu zobaczyłem nową smarkule z pitbullem szczeniakiem. Dziecko miało z 14 lat, pies ja ciągną w każdą stronę, więc przy takim zerowym poziomie wychowania to będzie naprawdę niebezpieczne zwierzę jak dorośnie.

Czy dzianinie na policję ma sens czy są wstanie przyjechać na tyle szybko (mhm chciałbym w to wierzyć) żeby spotkać się z niedpowiedziaknym właścicielem czy musiałbym dokonywać samemu zatrzymania obywatelskiego i czekać na policję. Co powiem szczerze raczej mnie przerośnie. Nie będę zatrzymał/kłucił się z człowiekiem nie wiadomo z nadzieję na to, że przyjedzie patrol nie wiadomo kiedy.

#psiarze #bekazpodludzi
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@osxso zrób kiedyś pato sąsiadka miała takiego i go puszczała luzem i jako szczeniak mnie szarpnął za nogawkę to mu w-------m kopa takiego porządnego i jak był dorosłym psem to ludzie z podwórka się go bali, a jak mnie widział to uciekał przede mną i miałem spokój. Na szczęście pies długo nie pożył, bo skończył pod samochodem xD
  • Odpowiedz
@osxso: Ja bym zrobiła zdjęcia i przesłala policji/straży miejskiej + ew. zrobiła szejming na grupie sąsiedzkiej. Jakby coś się stało to nie będzie, że wypadek niewiadomo skąd
  • Odpowiedz
@osxso: Dzwonisz zgłaszasz i tyle. A że często słucham tych częstotliwości to potem odbywa się to tak: dyżurny zleca interwencję, po 3 h wolny patrol jedzie na miejsce, staje gdzieś na parkingu, po 15 minutach przez radio podaje że psa nie napotkano i interwencja zakończona, niepotwierdzona.
  • Odpowiedz
ew. zrobiła szejming na grupie sąsiedzkiej

@arapv: a potem z niej zrobiliby ofiarę, bo chłop 14-letniej dziewczynce zdjęcia robi jak z psem wychodzi

@osxso: jak to nie jest randomowy przechodzień tylko np. sąsiadka, którą widujesz codziennie to warto dzwonić. Na moim osiedlu mam taką znajomą, która wychodziła z jakimś pitbullem, często bez smyczy i bez kagańca a pies taki energiczny, że potrafił wskoczyć na drzewo. Pies niby przyjazny,
  • Odpowiedz