Aktywne Wpisy

Ka4az +586
Ogólnie wszyscy zachwalają Dino jako coś “polskiego” i potężnego, a od środka to jest największy Janusz jakiego poznałem XD
Jako jedyna sieciówka płaci najmniejsze pieniądze, nie ma żadnych świadczeń socjalnych, nie ma żadnych rabatów dla pracowników. Dodatkowo pracownicy muszą z własnej kieszeni opłacać różnice w kasie, na całym sklepie (który jest wielkosciowo czasem jak biedronka) jest 3 osobową ekipą, która zajmuje się wykładaniem towaru, kasami i mięsem - nawet nie mają czasu
Jako jedyna sieciówka płaci najmniejsze pieniądze, nie ma żadnych świadczeń socjalnych, nie ma żadnych rabatów dla pracowników. Dodatkowo pracownicy muszą z własnej kieszeni opłacać różnice w kasie, na całym sklepie (który jest wielkosciowo czasem jak biedronka) jest 3 osobową ekipą, która zajmuje się wykładaniem towaru, kasami i mięsem - nawet nie mają czasu
źródło: image_picker_D05F954F-A5C3-474E-A17F-94CA2C14BF17-16532-000003E3F0456415
Pobierz
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Skąd ludzie mają tyle pieniędzy? Odkąd pamiętam to narracja zawsze była że w Polsce bieda i nikogo nie stać na nic. Wystarczy jednak przejść się po mieście albo nawet jechać do galerii i zobaczeć co stoi na parkingu, co ludzie mają w koszykach czy jak wychodzą ze sklepów z pełnymi siatami. Nawet jak te wszystkie sportowe fury są w leasing to mnie by nawet na leasing nie było stać a nie uważam się za biednego. Czasem mam wrażenie, że ludzie tak gadają dla samego gadania albo kiedyś się przyjęło żeby tak mówić żeby dawniej nie było zawiści ale potem dowiadujesz się gdzie ktoś mieszka i chata odstrzelona na maxa. Albo po tym co ludzie wrzucają na social media (a ich znasz) i co roku wakacje w USA albo jakieś dalekie egzotyczne kierunki gdzie doskonale wiadomo że trzeba wydać ponad 10k na takie coś. Biedni w Polsce to są chyba tylko seniorzy i studenci a wszyscy pomiędzy to non stop jakieś rzeczy premium i luksusy. Przecież nawet na pokaz to też kogoś musi być stać.
#polska #zarobki #pieniadze #gospodarka #biznes #praca #przegryw
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
źródło: 0nez0pxjiita1
PobierzMnie zastanawia jaki ma sens leasing. Wiem, że na działalności się opłaca bo koszty itd. Ale jak osoba fizyczna ma wziąć leasing to tak jakby wynajmował mieszkanie. Spłaca kredo wypożyczalni, jak zrezygnuje to g---o ma tylko wspomnienia bo jeździł czyimś sportowym autem. A jak kupi na kredo to po spłacie ma samochód który może sprzedać i odzyskać część kapitału
Nigdy k---a nie słyszałem
@mirko_anonim: gościu ale czy to tak trudno zrozumieć że nawet jeśli top 1% tylko miałby hajs w tym kraju to to jest grubo ponad 300 TYSIĘCY osób?
dosłownie całkiem spore miasteczko milionerów ^^
Znam takiego jednego ancymona. Wziął leasing konsumencki i wozi rodzinę autem płacąc sporą ratę co miesiąc a wiem, że budżet miesięczny ledwo się spina xD