Aktywne Wpisy

MonazoPL +141
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: 700 zł bank millennium monazo
Pobierz
Widzę to auto i już wiem że kierowca upośledzony z kompleksami XD.
Typ się do mnie spruł że się księciu nie usunąłem na wąskiej drodze) oczywiście ja małym autem mam do rowu s--------ć bo sobie przegryw wydłużył siusiaka przez hamerykańskie auto i nie jest wstanie się zmieścić (bo była zaspa z jednej strony XD)
Na tej drodze bez problemu mieszczą się dostawczaki i osobówki obok siebie.
Po
Typ się do mnie spruł że się księciu nie usunąłem na wąskiej drodze) oczywiście ja małym autem mam do rowu s--------ć bo sobie przegryw wydłużył siusiaka przez hamerykańskie auto i nie jest wstanie się zmieścić (bo była zaspa z jednej strony XD)
Na tej drodze bez problemu mieszczą się dostawczaki i osobówki obok siebie.
Po
źródło: pikap-Ford-F150
Pobierz

Z jednej strony propsy za to że 100% full remote bo 95% ofert to hybryda 2-3 dni z biura, cięzko o full remote
ALE
w wymaganiach min 5 lat expa za 18-21k xDD Przecież jeszcze 3 lata temu mid 3-4 lata expa miał 19-22k netto b2b, teraz 21k netto b2b to j----y sufit dla seniora 10-15 lat expa xD
Zaczynasz od 18k netto b2b jako senior 6 lat expa i po 4 latach masz 21k nettob2b jako senior 10 lat expa, p------e czasy
Tymczasem 3 lata temu elektryk za byle pierdołę brał 100 zł dziś 200-300zł
Barber 3 lata temu brał 80zł dziś 150zł za 15 minut roboty
Dentysta 3 lata temu wypełnienie 250zł dziś 500-600zł (gdzie cena materiału podrożała może 10-20% xD) - 3 lata temu - 3 kanały kanałowe 3x200 + 250 zł wypełnienie 850 (w cenie RTG i znieczulenie, mikroskop), dziś 3 kanały to 3x500 + 500 wypełnienie + 200 RTG i znieczulenie, do 2500 zł xD
#programowanie #programista15k #pracait #pracbaza #korposwiat #sprintyjacka
źródło: Programowanie
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
- 200zł miesięcznie księgowa
- 300zł miesięcznie OC do 500k na kary umowne (kosztuje około 3500-4000zł na rok)
- licencja na IDE to ok 30 eur miesięcznie = 120zł
- licencja na AI typu Cursor to 200$ miesięcznie =
No taki trend, przygotuj się ze stawki się jeszcze bardziej pogorszą z uwzglednieniem inflacji xD
Jeśli ktokolwiek jest takim kretynem żeby "barberowi" płacić 150 zł za 15 min to co poradzisz xD
Poza tym jak się lubi laseczki i r------o to odpowiedni fryz to must have
@romek898: mieszkanie w waraszawie kosztuje już średnio 25 000 za m2 i rośnie
Banki wymagają bezwzględnie 20%
@elo_kebab: 15, to bym się zgodził. No chyba że bierzesz do średniej lokale po 60k za metr bo owszem takie też budują ale to trochę robienie urwy z logiki
Poza tym nie ma obowiązku mieszkania w centrum Warszawy, prawda? Szczególnie Adżajl Pan Programista Który Może Pracować Z Plaży Na Bali i śmieje się z robaków którzy nie mogą.
źródło: wilanow
Pobierz