Wpis z mikrobloga

Zauważyłem błąd w serialu #heweliusz w 4 odcinku, dokładnie w 27 minucie i 24 sekundzie na bazarku pojawią się kwota 1zł, gdzie wtedy przed denominacją 1zł to było po staremu 10000zł więc cena powinna widnieć jako 10k. Serial OK ale za takie błędy powinien ktoś srogo odpowiedzieć ( ͡º ͜ʖ͡º)

#netflix #ciekawostki #seriale
opanowalemsztukepalenia - Zauważyłem błąd w serialu #heweliusz w 4 odcinku, dokładnie...

źródło: temp_file3544896581731448012

Pobierz
  • 102
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@opanowalemsztukepalenia: to jeszcze nic xD W 4 odcinku hydraulik naprawia ciepłą wodę w domu pierwszego oficera (19:17). Widać, że jest to ogrzewacz elektryczny (hydraulik wyciąga grzałkę) Biawar Viking, który był produkowany po 2000 roku więc nie mogli go tam zamontować w czasie katastrofy Heweliusza. Poza tym hydraulik proponuje wymianę na Junkersa co wiązałoby się z dodatkowymi kosztami jak doprowadzenie gazu, projekt instalacji itd. Tak więc hydraulik wpasowuje się w linie
galonim - @opanowalemsztukepalenia: to jeszcze nic xD W 4 odcinku hydraulik naprawia ...

źródło: Opera Zrzut ekranu_2025-11-11_172918_obejrzyj.to

Pobierz
  • Odpowiedz
@opanowalemsztukepalenia: A już się zabierałem do oglądania.. dzięki za ostrzeżenie, nie mam czasu na oglądanie jakichś wymysłów nie mających nic wspólnego z rzeczywistością i zamysłem głównego twórcy, wracam do Wiedźmina i Pierścieni Władzy, dzięki!
@kelebglin Poczytaj co to ironia, w sumie to poczytaj w ogóle bo można uznać że z książkami miałeś na bakier od dzieciństwa. xD
  • Odpowiedz
Jeśli chodzi o moje spostrzeżenia, to mam wrażenie, że dwutonowe roger-beepy w ręcznych radiotelefonach załogi są chyba już ze współcześniejszych urządzeń, Motorola takie miała ale już w modelach po 2000 roku, ale pewności nie mam.
  • Odpowiedz
Na jakimś forum motoryzacyjnym ktoś się pluł, że w serialu występuje Cinquecento z zagłówkami na tylnej kanapie, a takiego w tym czasie nie było xD
  • Odpowiedz