Wpis z mikrobloga

Zauważyłem błąd w serialu #heweliusz w 4 odcinku, dokładnie w 27 minucie i 24 sekundzie na bazarku pojawią się kwota 1zł, gdzie wtedy przed denominacją 1zł to było po staremu 10000zł więc cena powinna widnieć jako 10k. Serial OK ale za takie błędy powinien ktoś srogo odpowiedzieć ( ͡º ͜ʖ͡º)

#netflix #ciekawostki #seriale
opanowalemsztukepalenia - Zauważyłem błąd w serialu #heweliusz w 4 odcinku, dokładnie...

źródło: temp_file3544896581731448012

Pobierz
  • 102
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

W pewnym momencie widać od tyłu jadącego Wartburga kombi z szerokimi tylnymi światłami- czyli wersja z silnikiem VW, a podłożony jest głos jadącego dwusuwa! Ktotowidział! Skandal!
  • Odpowiedz
@galonim: to jeszcze nic przecież kobieta później poszła do armatora i prosiła o pieniądze na nowego "Junkersa" tłumacząc że w domu zimno a ten Biawar grzeje tylko wodę użytkową.
Ogólnie nie widziałem niegdy takich uchwytów do rur na instalacjach z tamtych lat.
  • Odpowiedz
@opanowalemsztukepalenia: W temacie starych złotych, to w serialu powszechne były 2-milionówki z Paderewskim, mimo że nominał ten był w obiegu od zaledwie 2 miesięcy (od listopada 1992), miał ogromną siłę nabywczą (więcej niż minimalna, która wynosiła 1,5 mln zł) i wydrukowano tylko jedną serię, nawet 1 mln zł był wtedy rzadki, najczęstszym nominałem (na podstawie liczby wydrukowanych serii) było 100k z Moniuszką. W końcu jeszcze kilka lat temu banknoty 200
  • Odpowiedz
@opanowalemsztukepalenia: jako numizmatyk muszę stwierdzić, że takie błędy pojawiają się bardzo często, co najmniej w co drugim filmie. Ostatnio miałem okazje obejrzeć film Ziemia Obiecana z okazji 50-lecia premiery, to tam w niektórych scenach płacono banknotami 100 i 500 rublowymi emitowanymi w latach 1910-1912, pomimo że akcja filmu dzieje się w latach 189x. Wiadomo, mało kto zwraca na takie coś uwagę, niemniej jakiś mały niesmak pozostaje
  • Odpowiedz