Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mirek224: ale tak poważnie ile myślisz, że jest lasek które chcą gadać o filozofii i o poezji? XDDD Rozmawiałeś kiedykolwiek lub słyszałeś rozmowę dwóch kobiet? Są tematy typu seriale, płoty, dzieci, faceci, wakacje i przepisy kucharskie... To nawet nie jest stereotyp xDDD a no i jeszcze gadają o pogodzie jak wychodzą na papierosa i mówią, że 20 stopni to jest zimno. Idź do pracy to zobaczysz o czym baby gadają
  • Odpowiedz
rozmowę dwóch kobiet? Są tematy typu seriale, płoty, dzieci, faceci, wakacje i przepisy kucharskie.

@Polnischefuhrer: No tak, a bo u facetów inaczej? Pracuję w biurze, wszyscy z wyższym wykształceniem. Lubię podróże, ale nie lubię piłki nożnej i nie mam dzieci - i w sumie też nie ma o czym z nimi pogadać za bardzo.
  • Odpowiedz
@Mirek224: Każdy wykopek interesuje się filozofią, epistemologią, poszukuje źródeł moralności, uwielbia historie, ekonomię i jest ekspertem w geopolityce. A później okazuje się, że jedyne co robił, to oglądał Korwina w gimnazjum i tak mu już zostało autystyczne przekonanie o swojej wielkości. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Mirek224: tak naprawdę tylko kobieta super brzydka byłaby w stanie nabyć wiedzę i umiejętności na poziomie mężczyzny sub5/ltn.
Gdy jest brzydka albo przeciętna to już się znajdzie wianuszek mężczyzn więc się dowygląda i wartość z samego siły sieci połączeń relacji już jest i już nie wspomnę, że może nie będzie musiała w ogóle robić nic.

W innych przypadkach jest to tylko zrobienie sobie przepustki do chadów z tejże sfery.

Dlaczego? Dlatego,
  • Odpowiedz
ale tak poważnie ile myślisz, że jest lasek które chcą gadać o filozofii i o poezji?

@Polnischefuhrer: dowcip polega na tym, że laski lecą strasznie na facetów, którzy mają na te tematy coś do powiedzenia, ale same najczęściej nie mają nic do dodania. Rozmowy z takimi męczą strasznie, bo poziom jest niesymetryczny.
  • Odpowiedz
@Polnischefuhrer: ja znałem jedną kobietę z zainteresowaniami: malowanie figurek, wypiekanie chleba, jakieś indie gierki/filmy, gry planszowe, piesek (i szkolenie go) itp. ale niestety wyglądała jak "typowy nerd" - w tym była gruba. Żadne koleżanki z nią nie gadały bo nie miały o czym...
  • Odpowiedz
  • 14
@Polnischefuhrer: Trzeba też pamiętać, że zarówno 16, 20 jak i 30-latki rozmawiają dokładnie o tym samym. Czyli 95% o plotkach, serialach, influencerach, podróżach, paznokciach i tym co ostatnio jadły na mieście, a pozostałe 5% z nich o jakichś głębszych rzeczach. Dlatego jak jakaś stara baba mówi o groomingu i "o czym ty będziesz z nią gadał?" to pokazuję jej poniższy mem.

Jest taka sama szansa na spotkanie inteligentnej 18-latki mającej
LeVr - @Polnischefuhrer: Trzeba też pamiętać, że zarówno 16, 20 jak i 30-latki rozmaw...

źródło: obraz_2025-11-07_100054323

Pobierz
  • Odpowiedz
@Mirek224: Ja uwielbiam gości, z którymi można pogadać o muzyce, sztuce czy literaturze. Niektórzy w dodatku są przystojni. Jedno drugiemu nie przeczy. To tak nie działa, że brzydki facet od razu ma ciekawszą osobowość i więcej do powiedzenia, może incele chcieliby żeby tak było, ale nie jest. Spierałabym się, że przystojny facet statystycznie ma więcej pewności siebie i będzie bardziej wygadany (na każdy temat), niż ten, który siedzi w domu
  • Odpowiedz
@Polnischefuhrer umawiałem się z laską, z którą mnóstwo gadałem o filozofii, teologii, muzyce i literaturze. Po pierwszym spotkaniu miałem opadniętą szczękę, że jednak można rozmawiać o takich tematach. Ale plot twist to była chinka xD, niestety po dwóch tygodniach od naszego pierwszego spotkania trochę formalności się posypało i musiała wracać do siebie. A szkoda, pięknie ją wspominam, fajnie jest poznać zupełnie inną kulturę i porozmawiać o czymś głębszym.
  • Odpowiedz
Rozmawiałeś kiedykolwiek lub słyszałeś rozmowę dwóch kobiet? Są tematy typu seriale, płoty, dzieci, faceci, wakacje i przepisy kucharskie... To nawet nie jest stereotyp xDDD

@Polnischefuhrer: dokładnie to, wyjdzie kiedyś "na fajkę" z babami z pracy to dostaniecie w pysk takim blackpillem i lekcją szowinizmu że chyba wam styki przepali, ludzie tu chyba żyją pod kamieniem.
Czego znowu nie zrobił stary (bo jak zwykle się nie domyślił), jak się podlizać nowemu
  • Odpowiedz
@Mirek224: ale tak poważnie ile myślisz, że jest lasek które chcą gadać o filozofii i o poezji? XDDD Rozmawiałeś kiedykolwiek lub słyszałeś rozmowę dwóch kobiet? Są tematy typu seriale, płoty, dzieci, faceci, wakacje i przepisy kucharskie... To nawet nie jest stereotyp xDDD a no i jeszcze gadają o pogodzie jak wychodzą na papierosa i mówią, że 20 stopni to jest zimno. Idź do pracy to zobaczysz o czym baby gadają
  • Odpowiedz