Wpis z mikrobloga

Stworzyłem Dayflow, gdy zdałem sobie sprawę, że mój kalendarz nie jest źródłem wiarygodnych informacji na temat tego, jak faktycznie spędzam czas.

Po co komuś takie statystyki? Czy jakiś #pasjonat15k wytłumaczy? W sensie ten gościu sam z siebie to zbierał - nie że ktoś mu robił mikrozarzadzanie. Po co zbierać na siebie samego teczki?!

https://github.com/JerryZLiu/Dayflow

#programista15k #programowanie #parobek
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@model_trzy_zmianowy: no spoko, ale jeśli nie jest prawdziwym przedsiębiorcą tylko pracuje dla kogoś innego to powinni go koledzy zamknąć w kiblu i wyrzucić klucz dla żartu za mówienie głośno o takich pomysłach
  • Odpowiedz
@cat_tea: ale skąd pomysł, że nie jest przedsiębiorcą albo etatowcem, ale chcącym się rozwijać? Ja sobie tego nie zainstaluje, ale widzę w sumie sporo powodów dla których ktoś mógłby chcieć. Nawet prywatnie jak zobaczysz ile rzeczywiście spędzasz czasu na wykopie to może spowodować, że zmienisz sposób korzystania z wolnego czasu i komputera.
  • Odpowiedz
@cat_tea: Narzędzia do masowego monitoringu pracowników AI już istnieją, więc akurat to narzędzie nie jest niczym przełomowym. A poza tym z tego co widze ten Dayflow to aplikacja lokalna, więc nawet nie mogłaby służyć do monitorowania pracowników.

No i przede wszystkim dużo ludzi pracuje zadaniowo i nikt nie rozlicza ich z godzin.
  • Odpowiedz
ludzie lubią statystyki,

@glos_zenady: Inżynierowie autyści raczej. Nie zauważyłem żeby ludzie dookoła mnie w ogóle cokolwiek analizowali i próbowali usprawniać.
Mam często problemy socjalne bo zamiast się czymś zachwycić czy cieszyć, pierwsze co robię to szukam dziury w całym i myślę jak można by zrobić coś lepiej... Dla mnie to jest pozytywne zachowanie, a wszyscy dookoła odbierają to jako krytykowanie.
  • Odpowiedz