Wpis z mikrobloga

Ta afera to urojona afera PO. Platforma łże jak bura suka że działka warta jest dziś 400 mln.
Nie jest warta.
Pod kolej zgodnie z prawem przysługuje wywłaszczenie pasa działki. A poza koleją miało tam być zlokalizowane centrum hotelowo handlowe, które może być gdzie indziej albo wcale.
Poza tym w umowie sprzedaży jest klauzula odkupu działki po cenie zakupu a nie za 400 mln.
Tusk nie chce odkupić, bo nie chce CPK i ma jakiś tam argument (ten okropny PIS sprzedał i zablokował! Afera!) Teraz trzeba wszystko wstrzymać, a naczelny hamulcowy, Maciej "Benny Hill" Lasek będzie organizował plebiscyt na nową nazwę. W ogóle, najlepiej wszystko wstrzymać, bo to trzeba na spokojnie. Jest lotnisko w Berlinie. Będzie nowe CPK we Frankfurcie. Uśmiechnijcie się brygada, hej! W grafice załączam książkowy przykład waszej choroby - lemingozy.
#cpk #polityka #bekazpo #bekazlewactwa
Mos_Wander - Ta afera to urojona afera PO. Platforma łże jak bura suka że działka war...

źródło: 1000006936

Pobierz
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Mos_Wander a ja mam nadzieje ze CPK nie powstanie w ogóle. Brzmi jak kolejny potworek do kradzieży pieniędzy z budżetu. Mam nadzieję że ludzie pójdą do rozum do głowy i po prostu ten poroniony, porównywalny z lotniskiem w Radomiu pomysl zwyczajnie upadnie.
  • Odpowiedz
  • 477
1. Afera jest bo działkę sprzedał pis w swoimdwutygodniowym rządzie nie wiadomo z jakiego powodu
2. Masz rację, że w umowie są warunki pozwalające na odkup po cenie sprzedaży, ale teraz odpowiedz na pytanie które warunki są aktualnie spełnione aby to zrobić?

Cała sprawa jest właśnie o to, że pis z niewiadomego powodu (przynajmniej nie oficjalnie) sprzedał niby ważną dla cpk działkę, a teraz kręci spin, że to wina po.
  • Odpowiedz
@Mos_Wander: Czyli "Nie ma afery, bo łatwo można ją odkręcić"? Nie ma afery, bo może i ukradli, ale przecież mogą oddać?

To ma być ta dzisiejsza wersja linii obrony? Jest jeszcze wcześnie, ja bym radził wymyślić coś lepszego.
  • Odpowiedz
@Mos_Wander
Masz rację, to centrum hotelowe moze byc gdzieś indziej. Albo i nie.

Jesteś moze burmistrzem/radnym?
Nie macie tam działki rolnej, obok ktorej zaraz powstanie nowe osiedle?
  • Odpowiedz
Ja rozumiem ze ci ludzie są nauczeni cale życie wstawać rano do roboty, ale jak ja bym był na emerycie, a brakuje mi jeszcze troche to za c---a bym nie wstawał o takiej godzinie.

@Mos_Wander: sie okazuje ze mieli racje bo pis zamiast budowac CPK ukradl kilkaset milionow.
  • Odpowiedz
@Mos_Wander: pis i po to jeden kaliber bażantów ale ty widzę nie lepszy bo nie widzisz problemu że pislamiści sprzedali działke w obrębie cpk wiedząc że będzie potrzebna tylko widzisz problem że teraz ktoś nie chce jej odkupić xD No nie chce odkupić bo ona nigdy nie powinna być sprzedana przez szkodników
  • Odpowiedz